+4.0748.166.966

Termeni si conditii

INFORMATII DESPRE REZERVAREA UNEI MASINI:

Un autoturism se poate rezerva fie on-line  (www.alfarentacar.ro), telefonic la numarul de telefon indicat pe site sau prin intermediul aplicatiei WhatsApp. Pentru rezervare sunt necesare urmatoarele documente: carte de identitate, permis de conducere-fata verso, precum si bilet de avion din care sa reiasa clar data si ora aterizarii (daca este cazul). Dupa plasarea rezervarii, clientul va primi confirmarea rezervarii in format .pdf.

Vor fi confirmate autoturisme doar pentru o grupa auto, nu pentru un anumit tip/model de masina. In cazul in care grupa auto solicitata nu este disponibila, clientul va primi o masina similara sau dintr-o grupa superioara fara ca oferta initiala  sa se modifice.

Din momentul confirmarii rezervarii, modificarile aduse ulterior pot afecta pretul si disponibilitatea autoturismului pentru care ati optat. Pentru orice modificare sau anulare a rezervarii va rugam sa ne contactati prin e-mail, WhatsApp sau telefonic.

Perioada minima de inchiriere este de trei zile, prin urmare chiar daca autoturismul este inchiriat pentru 24h, Locatarul va achita contravaloarea a 3 zile.

CONDITII SI MODALITATI DE PLATA:

Clientul nu este obligat sa plateasca nimic in avans, plata inchirierii avand loc integral la semnarea contractului (inchirierea autoturismului, asigurari optionale, echipament optional si/sau eventuale taxe suplimentare in functie de orele de predare/primire).

Toate tarifele si taxele sunt calculate in euro. Plata in numerar se poate face in urmatoarele valute: lei, euro, dolari sau lire sterline. Plata cu card de credit sau debit : VISA, VISA ELECTRON, MASTERCARD, MAESTRO, contravaloarea se va factura la cursul de schimb Banca Transilvania din ziua facturarii. Nu sunt acceptate cardurile AMEX

GARANTIA SAU DEPOZITUL DE SIGURANTA

Suma blocata ca Garantie (depozit) reprezinta responsabilitatea Locatarului in cazul in care autoturismul sufera o dauna pe perioada contractului de inchiriere. Garantia va fi blocata (pre-autorizata) pe cardul Locatarului pana in momentul returnarii autoturismului, aceasta operatiune neimplicand nici un fel  de cost pentru Locatar. Cardul de credit dupa care se opreste garantia trebuie sa fie emis pe numele soferului principal (titularul contractului). Garantia poate fi blocata si in numerar daca Locatarul doreste acest lucru.

VARSTA SI PERMISUL DE CONDUCERE:

Pentru a putea inchiria un autoturism de la ALFA RENT A CAR  Locatarul trebuie sa indeplineasca cerintele minime de varsta si anume, varsta minima este de 25 de ani, vechime permis minim 3 ani.

Nu se incheie contracte de inchiriere cu copie a permisului de conducere, permis de conducere expirat sau dovada de circulatie provizorie. In functie de fiecare client ALFA Rent a Car isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea fara nicio explicatie prealabila.

LIVRAREA:

Livrarea autoturimului catre Locatar va avea loc in Aeroport sau la locatia solicitata de Locatar in intervalul programului de lucru: Luni-Duminica – 09:00-20:00. In cazul in care autoturismul este ridicat/returnat in afara programului de lucru, se aplica o taxa de 10 de euro indiferent de ora ridicarii/returnarii.

TRECEREA FRONTIEREI:

Trecerea frontierei cu un autoturism inchiriat este posibila prin procura notariala (120 euro) si cu o confirmare scrisa din partea Alfa Rent A Car la momentul rezervarii. Pentru acest serviciu (Cross Border) se percepe o taxa ce se calculeaza in functie de tara/tarile de destinatie si distanta ,ce trebuie platita in momentul semnarii contractului. Locatarul are obligatia in caz de dauna/problema tehnica sa transporte autoturismul pe teritoriul Romaniei pe cheltuiala proprie.  Autoturismele Alfa Rent A Car pot calatoriI catre tarile ce apartin Uniunii Europene (doar partea continentala, este interzisa trecerea pe insule).

TAXE ADITIONALE

Doar soferii stipulati in contract au dreptul de a conduce autoturismul Alfa Rent A Car. Soferii suplimentari se inregistreaza in contract numai in momentul semnarii acestuia (la ridicarea autoturismului). In cazul in care autoturismul este condus de un sofer neautorizat Alfa Rent A Car, alta persoana decat cele mentionate in contractul de inchiriere) si se produce o dauna, intreaga dauna este suportata de catre client, indiferent de tipul de asigurare achizitionat la deschiderea contractului. In functie de avarii Alfa Rent A Car poate solicita clientului daune pana la contravaloarea autoturismului.

                Taxa pentru ridicare/returnare in afara orelor de program (out of hours): -daca clientul doreste ridicarea/livrarea in afara orelor de program mai sus mentionate va plati o taxa de 10 de euro/serviciu.

                Taxa de returnare modificata: -in cazul in care clientul modifica adresa de returnare a autoturismului se solicita o taxa de 25 de euro daca autoturismul se returneaza in acelasi oras. In cazul in care clientul doreste sa returneze autoturismul in alt oras decat cel din care e ridicat masina se percepe o taxa de 0.90 euro/km.

                Taxa de administrare dauna: -in cazul in care autoturismul prezinta daune la returnare, clientul va achita o taxa de administrare dauna in valoare de 100 de euro indiferent de tipul de asigurare pentru care a optat la semnarea contractului (cu sau fara franciza).

Alte taxe suplimentare:

  • cheie pierduta: intre 100-250 euro ( in cazul in care un consilier Alfa Rent A Car se va deplasa la client in acest sens, se va percepe o taxa suplimentara de 25 de euro);
  • documente pierdute: 250 euro;
  • murdarie excesiva in autoturism (tapiterie patata, plafon patat, mancare si gunoaie in autoturism etc.): 120 euro
  • fumat in masina: 100 euro
  • pierderea accesoriilor (trusa de prim ajutor, extinctor, covorase cauciuc etc.): intre 50 si 150 euro.

In cazul in care un agent Alfa Rent A Car se va deplasa la client din motive cauzate de avarii, schimb autoturism (din culpa clientului) sau alte motive similare, acest lucru se va taxa cu 50 de euro, Alfa Rent A Car putand sa modifice aceasta taxa in functie de locatia clientului si alte costuri suplimentare impicate (platforma, diagnoza etc). Aceasta interventie este posibila doar cu o confirmare scrisa din partea clientului.

DOTARI OPTIONALE CONTRA COST:

  • Scaun pentru copil – 2 euro/zi. In Romania este obligatoriu ca orice copil cu o inaltime de pana la 135 cm trebuie transportat in autoturism in scaun special sau cu dispozitiv de fixare adoptat inaltimii sale
  • Scaun pentru copil cu sistem Isofic – 3euro/zi
  • Echipament de iarna – 2 euro / zi. In Romania intre 01 noiembrie si 31 martie sunt obligatorii anvelopele de iarna, in consecinta absolut toate autoturismele Alfa Rent A Car vor fi echipate ca atare.
  • Taxa de spalare: autoturismul inchiriat din flota Alfa Rent A Car se preda curat interior-exterior, clientul avand obligatia de returna masina in aceiasi stare. In situatia in care clientul preda masina murdara interior-exterior, la limita decentei, se percepe o taxa de 20 euro. In cazul in care agentul de inchirieri constata ca autoturismul are nevoie de o curatare detaliata, se percepe 50 euro.

ASIGURARI OPTIONALE:

□    START – Protectia pentru zgarieturi 10-50 euro/zi (pentru daune zgarieturi in limita a 500 euro). Alegand aceasta optiune, garantia se reduce cu 50%.

□    Asigurare Full – Garantia pentru daune cauzate de coliziuni este intre 10-120 euro/zi

DIVERSE:

Locatarul  are responsibilitate in cazul utilizarii podului de la Cernavoda de a achita taxa de pod si a face dovada cu chitanta locatorului, in caz contrar se va percepe o taxa de 100 euro (contravaluarea amenzii). In interiorul masinilor Alfa Rent A Car nu se fumeaza. Taxa pentru fumat este de 100 euro.