+4.0748.166.966

Topul masinilor care isi pastreaza cel mai mult valoarea

2023-03-02 10:17:15 Autor: Alfa Rent a Car
Topul masinilor care isi pastreaza cel mai mult valoarea


Care sunt mașinile noi care își mențin valoarea cel mai bine, se depreciază cel mai puțin? În acest articol vă vom spune, iar pentru acest lucru am cules informațiile oferite de firmele de evaluare din domeniul auto care folosesc o varietate mare de informații pentru a evalua cu acuratețe costul unei mașini noi după ce trec câțiva ani de zile. Astfel, folosind aceste informații biroul de închirieri auto aeroport Cluj Napoca Alfa Rent a Car a compilat o listă cu mașinile de la fiecare producător auto major care se depreciază cel mai puțin. Practic mașinile sunt clasate în această listă în funcție de procentul din prețul original după ce au împlinit trei ani de zile și au parcurs 40 de mii de kilometri pentru că aceste cifre corespund cel mai bine cu termenii de finanțare auto din România.

California este autorulota (camper van) care își păstrează cel mai bine valoarea de la producătorul german Volkswagen. Una noua are un preț de pornire de 60 de mii de euro iar după trei ani de zile aceasta va mai valora 56.9% din acest preț de cumpărare. Acest lucru înseamnă că la vânzarea second hand al acesteia se vor pierde 26 de mii de euro sau 43% din prețul original pentru că se va vinde cu puțin peste 34 de mii de euro.

Unele mașini de ediție limitată își păstrează foarte bine valoarea iar McLaren 765LT este una dintre acestea iar producătorul britanic va construi doar 765 de bucăți precum și denumirea o sugerează. Prețul unui McLaren 765LT nou pornește de la 315 mii de euro iar după trei ani de zile aceasta va mai valora 57.1% din acest preț de achiziție. Astfel dacă cumpărați una și decideți să o vindeți după trei ani atunci va trebui să suportați o pierdere de 135 de mii de euro sau 43% pentru că se va vinde cu 180 de mii de euro. Pentru cei care își permit un McLaren nu este o sumă mare ci probabil doar o fluctuație în prețul acțiunilor deținute.

Următorul din listă este producătorul german Mercedes iar modelul care își păstrează valoarea cea mai mare face parte din Clasa G. Aceste SUV-uri robuste vor mai valora 57.8% din prețul inițial de nou de 115 mii de euro după trei ani de zile. Acest lucru înseamnă că se vor pierde la vânzare 48 de mii de euro sau 42% din prețul original, prețul de vânzare se va situa în jurul sumei de 67 de mii de euro.

Modelele Ferrari second hand au o reputație pentru depreciere masivă în valoare dar mașina 812 Superfast a reușit să evite acest trend. Această super mașină cu motor V12 reușește să-și păstreze 58% din prețul inițial de 295 de mii de euro după trei ani de zile. Așadar norocoșii care pot să-și cumpere una se pot aștepta să sufere o pierdere de 42% sau 124 de mii de euro pentru că o vor vinde cu 171 de mii de euro. Motorul V12 al acestui model sună foarte bine și probabil acesta este motivul pentru care Ferrari 812 Superfast se depreciază atât de puțin.

Honda Jazz este o mașină hibridă mică, practică nu foarte captivantă dar în schimb își menține valoarea foarte bine. După trei ani de zile Honda Jazz va mai valora 58% din prețul inițial de 21 de mii de euro. Acest lucru înseamnă că se vor pierde doar 42% sau 9000 de euro când se va vinde cu suma de 12 mii de euro.

Pe locul 10 se află Polestar care este o marcă suedeză care a început prin a face tuning la modelele de la Volvo dar în zilele noastre își construiește propriile mașini iar cea care își păstrează valoarea cel mai bine este Polestar 2. Acest SUV electric va valora 58.2% din prețul său inițial de 55 de mii de euro după trei ani de zile. Astfel când o vom vinde second hand se vor pierde 42% sau 23 de mii de euro pentru că Polestar 2 va valora 32 de mii de euro.

Nu ne-am fi așteptat ca Aston Martin să ocupe un loc atât de fruntaș pe lista noastră dar se pare că SUV-ul DBX își păstrează valoarea foarte bine. După trei ani de zile va valora 58.3% din prețul său de nou de 175 de mii de euro. Astfel dacă cumpărați una acum și o veți vinde peste trei ani de zile veți pierde 73 de mii de euro sau 41.7% din prețul inițial pentru că va valora 102 mii de euro.

Model 3 este cea mai vândută mașină de la producătorul Tesla dar și cea care își păstrează cel mai bine valoarea în comparație cu Model S și Model X. Această mașină electrică va valora 59.6% din prețul inițial de 48 de mii de euro după trei ani de zile. Când o veți vinde va trebui să scădeți prețul cu aproximativ 19 mii de euro sau 40% pentru că valoarea sa se va situa în jurul sumei de 29 de mii de euro. Cu aceste cifre Tesla Model 3 se află pe poziția 7 în clasamentul nostru și este mașina electrică care își menține valoarea cel mai mult.

Prius este una dintre cele mai cunoscute mașini pe care le construiește constructorul japonez Toyota dar și cea care își păstrează cel mai bine valoarea de la acesta. Un Prius nou va valora după trei ani de zile 59.7% din valoarea originală de 28 de mii de euro. Acest lucru înseamnă că un Toyota Prius second hand se va vinde cu 15 mii de euro sau cu 40% mai puțin decât valoarea sa de nouă.

Lamborghini și-a făcut cunoscut brand-ul cu super mașini exotice dar este SUV-ul Urus cel care își menține cel mai bine valoarea în comparație cu oricare alt model de la Lamborghini și se află pe locul 6 în lista agenției de închirieri mașini aeroport Cluj Napoca Alfa Rent a Car. Unul dintre aceste SUV-uri pornește de la 180 de mii de euro iar după trei ani de zile vor mai valora 60% din prețul inițial. Valoarea sa va scade cu doar 40% sau 72 de mii de euro, ceea ce nu este o depreciere mare pentru un Lamborghini, și se va vinde second hand cu 108 mii de euro. Aceasta este o veste bună pentru cei care doresc să vândă dar nu prea bună pentru cei care doresc să cumpere second hand pentru că valoarea lor este încă foarte bună.

În mod surprinzător Lamborghini Urus nu este cel mai bun super SUV când vine vorba de prețuri second hand, Rolls-Royce Cullinan este chiar mai bun. Acesta va valora 60.1% din prețul inițial de nou care pornește de la 300 de mii de euro. Astfel după trei ani de zile Rolls-Royce Cullinan se va deprecia cu 40% sau 120 de mii de euro pentru că se va vinde second hand cu 180 de mii de euro.

Alpine A110 este o mașină sport micuță deosebită care nu doar că arată bine dar este și o achiziție inspirată pentru că un model second hand care are trei ani valorează încă 61.1% din prețul inițial de catalog. Alpine A110 poate fi achiziționată cu 55 de mii de euro iar după trei ani valoarea sa va scădea cu doar 39% sau 21 de mii de euro pentru că se va putea vinde second hand cu aproximativ 34 de mii de euro.

În acest moment am ajuns pe podium iar locul 3 este ocupat de Audi RSQ3. Acest SUV sport are un motor cu 5 cilindri genial care sună foarte bine iar proprietarii se vor bucura nu doar de condusul acesteia dar chiar și de vânzarea sa pentru că după trei ani de zile încă va mai valora 63% din prețul plătit pe ea. Un Audi RSQ3 pornește de nou de la 60 de mii de euro și se va putea vinde second hand după trei ani de zile cu 38 de mii de euro, se vor pierde 22 de mii de euro sau 37% din prețul inițial.

Constructorul Land Rover nu este cunoscut pentru fiabilitatea mașinilor sale dar noul model Defender stă foarte bine când vine vorba de depreciere. Astfel un Land Rover Defender nou a cărui preț pornește de la 50 de mii de euro va valora 63.1% după trei ani de zile. Se va vinde second hand cu 32 de mii de euro pentru că se vor pierde doar 37 de procente din prețul inițial.

Locul 1 de pe podiumul cu mașinile care își mențin cel mai bine valoare al companiei de închirieri auto Alfa Rent a Car Airport Cluj este ocupat de Porsche Macan. Acest SUV după trei ani de zile va valora 65% din prețul inițial de 55 de mii de euro. Când se va vinde second hand proprietarii vor putea să ceară 36 de mii de euro pentru că Macan se va deprecia cu doar 35% sau 19 mii de euro după trei ani de zile și 40 de mii de km la bord. Acest lucru este uimitor dacă luăm în considerare faptul că Macan este un model accesibil din gama Porsche iar la bază este un Audi Q5.

În concluzie vă prezentăm pe scurt lista cu mașinile care își păstrează cel mai mult din valoare după trei ani de zile sau altfel spus, mașinile care se depreciază cel mai puțin:

15. VW California (56.9%)
14. McLaren 765 (57.1 %)
13. Mercedes G Class (57.1%)
12. Ferrari 812 superfast (58%)
11. Honda jazz (58 %)
10. Polestar (58.2%)
9. Aston Martin DBX SUV (58.3%)
8. Tesla Model 3 (59.6 %)
7. Toyota Prius (59.7%)
6. Lamborghini Urus (60%)
5. Rolls Royce Cullinan (60.1%)
4. Alpine A110 (61.1%)
3. Audio RS Q3 (63 %)
2. Land Rover Defender (63.1%)
1. Porsche Macan (65%)

 

 
Pentru rezervări NON-STOP la Alfa Rent a Car vă rugăm să ne contactați:

0748.166.966
contact@alfarentacar.ro