+4.0748.166.966

SU7 este prima masina electrica marca XIAOMI

2024-01-09 09:31:58 Autor: Alfa Rent a Car
SU7 este prima masina electrica marca XIAOMI


Într-o eră în care tehnologia și inovația continuă să redefinească granițele industriei, biroul Alfa de închirieri auto aeroport Cluj Napoca  este aici să vă anunțe că Xiaomi, gigantul cunoscut mai ales pentru producția de smartphone-uri de înaltă calitate, a făcut un pas curajos în direcția automobilistică. Cu aproximativ un deceniu de zvonuri legate de posibila intrare a Apple în segmentul auto, iată că scenariul s-a schimbat, iar Xiaomi a luat inițiativa. Lansându-și primul automobil electric, denumit Xiaomi SU7 (pronunțat Sue-Qi, unde "Qi" în chineză înseamnă șapte), compania chineză își propune să concureze cu nume sonore precum Porsche și Tesla. Pe limba engleză, acronimul SU înseamnă Speed Ultra.

Prezentarea grandioasă a mașinii a fost făcută de CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, care a evidențiat investiții masive de aproape 2 miliarde de euro în dezvoltarea acestui proiect ambițios. Jun nu a ezitat să declare că SU7 va depăși în performanță modelele rivale, cum ar fi Porsche Taycan și Tesla Model S. Într-o lume dominată de "vechea industrie auto", Lei Jun subliniază viziunea Xiaomi de a investi în tehnologii fundamentale, cu scopul de a aduce inovație și a se poziționa printre primii cinci producători auto la nivel global. Astfel, Xiaomi nu numai că își extinde sfera de influență, dar promite să redefinească viitorul industriei auto cu o viziune proaspătă și inovatoare.


Xiaomi SU7 redefinește conceptul de performanță și inovație în segmentul auto electric, punând în evidență tehnologii avansate și soluții ingenioase. Acest sedan, construit pe arhitectura distinctivă Modena a Xiaomi, impresionează cu motoarele electrice HyperEngine care ating un impresionant 21.000 de rotații pe minut, completate de un șasiu robust marcat de mașinile proprii de turnare cu o forță de 9.100 de tone, depășind astfel referințele stabilite de Tesla. Xiaomi a făcut dezvăluiri ulterioare despre HyperEngine V8. Acesta are versiuni care ating 27.200 de rotații pe minut și sunt gata pentru a fi produse în masă, având planuri de echipare în vehiculele sale până în 2025. În plus, tehnologia următoarelor generații care are la bază fibra de carbon și este capabilă de 35.000 de rotații pe minut, a fost anticipată, promițând inovații spectaculoase în viitorul apropiat.

Gama Xiaomi SU7 se diversifică în trei variante distincte: SU7, SU7 Pro și SU7 Max, fiecare evidențiindu-se prin caracteristici și performanțe unice. Modelul de bază, SU7, este echipat cu o arhitectură de 400 de volți și utilizează un singur motor HyperEngine V6, generând 299 CP și un cuplu de 400 Nm, asigurând o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 5.3 secunde. Versiunea SU7 Pro, bazată pe o arhitectură de 800 de volți, oferă o putere crescută de 374 CP și un cuplu de 500 Nm, atingând o viteză maximă de 210 km/h. Ambele variante sunt echipate cu o baterie de 73.6 kWh, asigurând o autonomie impresionantă de până la 668 km conform standardului chinez CLTC. Modele SU7 și SU7 Pro au tracțiune doar pe roțile spate.

Cu toate acestea, vârful de gamă, SU7 Max, impresionează prin sistemul său de propulsie HyperEngine V8 dual care, conform informațiilor obținute de agenția Alfa de închirieri auto Cluj aeroport, furnizează 578 de cai putere și un cuplu de 635 Nm. Acesta atinge o viteză maximă limitată la 265 km/h și accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2.78 secunde. Autonomia sa impresionantă de până la 800 km, conform standardului CLTC, se datorează bateriei de 101 kwh și a platformei de înaltă tensiune de 800V de la CATL, permițând încărcări rapide care oferă 220 km în doar 5 minute, 390 km în 10 minute și 510 km în 15 minute. Versiunea SU7 Max oferă tracțiune integrală de la cele două motoare electrice montate câte unul pe fiecare ax. Este esențial de menționat că aceste cifre se bazează pe standardul de testare chinez CLTC, nu pe sistemul WLTP utilizat în Europa. Prin aceste caracteristici avansate, Xiaomi SU7 se impune ca o adevărată revoluție în industria auto electrică, demonstrând angajamentul Xiaomi pentru inovație și performanță.

Xiaomi SU7 impresionează nu doar prin performanță și tehnologie avansată, ci și prin designul său sofisticat și spațios. Cu dimensiuni apropiate de cele ale celebrului BMW Seria 5, SU7 se mândrește cu o înălțime de 1.440 mm, o lățime de 1.963 mm și o lungime de 4.997 mm. Aceste proporții generoase asigură un spațiu interior confortabil, cu un aspect distinctiv și modern.

Designul exterior al SU7 a fost creat sub îndrumarea unor experți remarcabili din industria auto. Lei Jun, CEO-ul Xiaomi, a evidențiat contribuția valoroasă a specialiștilor precum Tianyuan Li, cunoscut pentru colaborările sale anterioare cu BMW în cadrul seriei iX și conceptelor iVision. Alături de el, James Qiu, cu experiență la Mercedes-Benz în designul Vision EQXX, și Chris Bangle, veteran BMW, au adus un suflu proaspăt și inovator proiectului.

În ceea ce privește estetica, SU7 impresionează cu trei opțiuni de culoare distincte: emblematicul "aqua blue", o nuanță sofisticată de gri și un verde măsliniu rafinat. Detaliile de design subtile, cum ar fi farurile în formă de "picătură de apă", inspirate din caracterul chinezesc pentru "orez" – care este "mi" în "Xiaomi", și stopurile spate cu 360 de LED-uri ce formează un inel luminos, adaugă un plus de originalitate și autenticitate.

Pe lângă estetica sa impresionantă, SU7 oferă și un spațiu interior generos, evidențiat de Lei Jun ca fiind unul dintre punctele forte ale mașinii. Portbagajul său se mândrește cu o capacitate de 517 litri în partea din spate și 105 litri în față sub capotă, iar compania Alfa Rent a Car Airport Cluj Napoca vă asigură că acest spațiu este mai mult decât suficient  pentru necesitățile zilnice sau aventurile de weekend.

În plus, detaliile practice, cum ar fi mânerele ușilor parțial ascunse, au fost gândite cu atenție, având în vedere confortul utilizatorului. Acest design specific a fost adoptat pentru a facilita utilizarea în condiții de vreme rece, oferind în același timp un aspect elegant și modern. Așadar, Xiaomi SU7 reușește să îmbine perfect performanța tehnică cu estetica sofisticată, oferind o experiență de conducere premium într-o ambalare modernă și inovatoare.


Xiaomi SU7 redefinește experiența de conducere prin tehnologie avansată și un interior spațios, combinând confortul cu inovația digitală. Punctul central al acestei revoluții este sistemul de divertisment HyperOS, propulsat de procesorul Qualcomm Snapdragon 8295, care impresionează prin viteza sa de încărcare de doar 1.49 secunde. Ecranul central impresionant cu diametrul de 41 de centimetri și rezoluția 3K servește ca un punct central digital, permițând accesul la media, controlul electronicelor Xiaomi și ajustarea setărilor scaunelor. De asemenea, tabletele opționale Xiaomi Pad pot fi montate pe porturi magnetice, oferind o ieșire de până la 22.5W, amplasate strategic în spatele tetierelor față.

Interfața utilizatorului pe ecranul central permite divizarea în trei ferestre separate pentru multitasking eficient, având posibilitatea de a oglindi ecranul telefonului Xiaomi, garantând astfel o experiență fluidă. Experiența audio este amplificată de cele 23 de difuzoare Dolby Atmos, oferind un sunet imersiv și detaliat.

Xiaomi extinde ecosistemul CarIOT către terți, introducând inovații precum scaunul auto inteligent, care monitorizează dacă centura este fixată corect. Compatibilitatea cu dispozitivele iPhone este asigurată prin CarPlay și AirPlay wireless, completată de opțiunea de montare a unui iPad pentru pasagerii din spate.

Recunoscând preferințele utilizatorilor, biroul Alfa Rent a Car Cluj Napoca Airport vă anunță cu satisfacție faptul că Xiaomi integrează butoane fizice pentru controlul climatizării și a funcțiior adiționale, inclusiv comutarea spoilerului și ajustarea înălțimii caroseriei pentru a evita zgârieturile. O serie de butoane opționale pot fi montate sub ecranul central, facilitând accesul rapid la funcții frecvent utilizate.

Capabilitățile de conducere autonomă sunt aduse la viață prin platforma Xiaomi Pilot, alimentată de până la două procesoare NVIDIA Drive Orin și un set extins de senzori, inclusiv un Lidar cu acuratețe pixelară de 0.1 metri și o rază vizuală de până la 200 de metri. Demonstrând agilitate și precizie în navigarea prin medii complexe, SU7 promite performanțe impresionante, inclusiv parcarea autonomă în spații restrânse. Xiaomi subliniază capacitatea sa de a opera în condiții climatice variate, incluzând zăpada și ploaia din Beijing.

În viziunea lui Lei, până la sfârșitul anului 2024, Xiaomi își propune să finalizeze teste de conducere autonomă în 100 de orașe din China, cu perspective promițătoare pentru evoluția reglementărilor naționale. Astfel, Xiaomi SU7 se afirmă ca un simbol al inovației, anticipând viitorul mobilității inteligente și sustenabile.


La evenimentul de lansare, Xiaomi nu a dezvăluit detalii cu privire la preț și disponibilitate pentru SU7. Compania a menționat doar că producția în masă va începe în prima jumătate a anului 2024 și că mașina va concura cu modele precum Porsche Taycan și Tesla Model S, sugerând că nu va fi o opțiune cu un preț accesibil. Din rapoartele neoficiale obținute de biroul de închideri auto Alfa Rent a Car Cluj  reiese un preț de pornire de aproximativ 55 de mii de euro pentru SU7.

În ceea ce privește disponibilitatea în alte piețe în afara Chinei, Xiaomi nu a oferit informații specifice. Cu toate că detaliile despre lansare nu au fost încă dezvăluite, așteptările sunt că SU7 ar putea să fie disponibil și pe alte piețe inclusiv în România. În ciuda lipsei de claritate în privința prețului și a disponibilității, Xiaomi SU7 se anunță a fi o opțiune de lux, orientată spre a concura cu branduri renumite din industria auto electrică, iar informațiile suplimentare cu privire la prețuri și lansare în alte regiuni vor fi așteptate cu interes de către potențialii cumpărători din întreaga lume.

În încheiere, Xiaomi SU7 reprezintă un pas curajos și ambițios al gigantului tehnologic chinez în universul auto, prefigurând o combinație impresionantă între inovație, performanță și design sofisticat. Cu tehnologii avansate și caracteristici de vârf, acest sedan electric promite să redefinească standardele industriei și să concureze cu nume consacrate precum BMW, Mercedes, Porsche și Tesla. Cu toate că detalii precum prețul și disponibilitatea rămân încă sub semnul întrebării, entuziasmul și așteptările din jurul SU7 sunt palpabile. Oricare ar fi viitorul acestui model pe piață, cert este că Xiaomi demonstrează încă o dată viziunea sa globală și angajamentul față de inovație. Într-o eră în care mobilitatea electrică capătă tot mai mult teren, SU7 promite să fie un jucător de temut și un reper pentru generațiile viitoare de vehicule electrice.

 


Pentru rezervări NON-STOP la Alfa Rent a Car vă rugăm să ne contactați:

0748.166.966
contact@alfarentacar.ro