+4.0748.166.966

Renault Scenic E-Tech: Stil, Practicitate și Performanță într-un SUV Electric

2024-06-08 02:25:11 Autor: Alfa Rent a Car
Renault Scenic E-Tech: Stil, Practicitate și Performanță într-un SUV Electric


În articolul de astăzi biroul Alfa închirieri auto Cluj, va discuta despre noul SUV electric Renault Scenic E-Tech 2024. Acesta a fost dezvăluit la Salonul Auto IAA Mobility 2023 din München și este conceput special pentru familii, având în vedere nevoia acestora de a călători liber și în siguranță, cu o conștientizare crescută a sustenabilității. Complet electric și plin de tehnologie intuitivă și utilă, noul Renault Scenic E-Tech întruchipează obiectivele Grupului Renault ca producător auto de nouă generație.

Povestea Renault Scenic a început în 1996, când acest vehicul compact multifuncțional a revoluționat piața. Numele său, acronim pentru Safety Concept Embodied in a New Innovative Car, sugerează abordarea sa inovatoare. Pe măsură ce obiceiurile și aspirațiile de călătorie ale familiilor au evoluat de-a lungul anilor, Scenic s-a adaptat pentru a răspunde acestor schimbări.

Renault Scenic E-Tech 2024 reprezintă un pas major în evoluția acestui model, trecând de la designul clasic de MPV (multi-purpose vehicle) la un SUV electric modern și elegant. Competiția în segmentul SUV-urilor electrice este acerbă, cu modele precum Skoda Enyaq, Hyundai Ioniq 5, Tesla Model Y și Peugeot E-3008, dar Scenic E-Tech reușește să se remarce printr-un design atractiv și inovator. Cu un design îndrăzneț  al farurilor și stopurilor și un aspect frontal sofisticat, noul Scenic captează atenția și promite să fie o alegere excelentă pentru familiile moderne.

Designul exterior al noului Renault Scenic E-Tech 2024 electric este inovator și captivant, creând o arhitectură remarcabilă care îmbină stilul modern cu funcționalitatea. Cu o podea complet plată, roți mari de 19 sau 20 de inch și un plafon panoramic Solarbay opacifiant, acest SUV electric redefinește spațiul și confortul pentru familiile contemporane. Proporțiile sale unice, cu o lungime de 4.47m, o lățime de 1.86m și o înălțime de 1.57m, asigură un interior spațios și un confort de necontestat pentru toți pasagerii. Înălțimea suplimentară a scaunului șoferului oferă o vizibilitate și o siguranță sporită, în timp ce pasagerii din spate beneficiază de un spațiu generos pentru picioare și cap, comparabil cu cele mai bune modele din segmentul C.

Identitatea vizuală a brandului Renault este redefinită prin logo-ul Nouvel'R și noile faruri semnătură. Logo-ul este înconjurat de o serie de diamante mici suprapuse, care apar și dispar în funcție de lumină și unghi. Aceste modele se îmbină perfect cu farurile din partea superioară a grilei, creând un efect high-tech spectaculos. O secvență de bun venit impresionantă întâmpină ocupanții pe măsură ce se apropie de vehicul. Pe anumite versiuni, tehnologia LED Adaptive Vision ajustează modelul fasciculului de lumină în funcție de condițiile de conducere, iar semnalizatoarele animate se mișcă spre exterior de la centru.

În partea din spate, stopurile high-tech sunt dispuse ca două săgeți care se îndreaptă una spre cealaltă, oferind impresia de lățire a vehiculului. Tehnologia micro-optică le aduce la viață atunci când sunt activate, însă par să plutească atunci când sunt stinse. Eficiența aerodinamică a fost o preocupare centrală pe tot parcursul procesului de design. În față, cortinele de aer sub luminile de zi optimizează fluxul de aer în jurul vehiculului, în timp ce partea din spate sculptată reduce rezistența aerodinamică printr-o linie de caracter pe fiecare parte a barei de protecție.

Roțile ușoare de 20 de inch au un design care reduce spațiul de intrare a aerului, sporind astfel și mai mult aerodinamica. Mânerele ușilor noului Renault Scenic E-Tech electric sunt integrate perfect în caroserie, adăugând un aspect modern și netezind fluxul de aer.

Renault Scenic E-Tech electric este disponibil în șase culori atrăgătoare ale caroseriei: Flame Red, Midnight Blue, Diamond Black, Shadow Grey Glossy, matte Shadow Grey (exclusiv pentru modelul Alpine) and Pearl White. În funcție de finisaj, acoperișul și stâlpii ușilor pot fi finisate în contrast cu Negru Diamant sau Gri Umbra, adăugând un plus de eleganță și stil. Designul exterior al noului Renault Scenic E-Tech 2024 electric nu doar că impresionează prin estetica sa modernă și tehnologia avansată, dar și prin atenția deosebită acordată eficienței aerodinamice și confortului pasagerilor, făcând din acest SUV electric o alegere excelentă pentru familiile care doresc să călătorească în siguranță și cu stil.


Designul interior al noului Renault Scenic E-Tech 2024 reprezintă un salt impresionant în ceea ce privește confortul și tehnologia, fiind creat pentru a răspunde nevoilor familiilor moderne. Unul dintre elementele care a atras imediat atenția biroului Alfa închirieri auto Cluj aeroport este acoperișul panoramic Solarbay, dezvoltat în parteneriat cu Saint-Gobain. Tehnologia AmpliSky folosește cristale lichide dispersate în polimer (PDLC) pentru a schimba opacitatea sticlei pe segmente, oferind o versatilitate unică.

Renault este primul producător de automobile de masă care oferă un acoperiș panoramic ce poate fi opacizat complet sau parțial pe segmente. Pasagerii și șoferul pot alege dintre patru setări ale acoperișului: complet transparent, complet opac, transparent în față și opac în spate, sau invers. Această funcționalitate permite pasagerilor din spate să ajusteze luminozitatea fără a afecta confortul celor din față. Controlul se face printr-un buton situat lângă lumina de deasupra capului sau prin comenzi vocale cu Google Assistant, adăugând o notă de inovație și rafinament.

Solarbay nu doar că minimizează efectul de seră în zilele calde, dar se opacizează automat când părăsiți mașina și revine la setarea anterioară când vă întoarceți. Acesta economisește spațiu, oferind cu 30 mm mai mult spațiu pentru cap față de un acoperiș mecanic convențional și este cu 6-8kg mai ușor. În plus, aproximativ 50% din sticlă este realizată din deșeuri din producția de sticlă pentru plăci și automobile, iar 90% din aceasta poate fi reciclată la sfârșitul ciclului de viață.

Interiorul este plin de spații de depozitare ingenioase, totalizând până la 38.7 litri în întreaga cabină. Acestea includ torpedoul (4 litri), buzunarele din uși (13.6 litri), un spațiu deschis de depozitare în consola centrală (6.6 litri) cu două suporturi mari pentru pahare (2 litri) și un compartiment sub cotieră (3.4 litri) care se poate deplasa înainte și înapoi cu 70 mm. Sub ecranul central se află un spațiu pentru depozitare și încărcare wireless pentru telefoane, în timp ce buzunarele din spatele scaunelor din față adaugă încă 2.4 litri fiecare.

Pasagerii din spate beneficiază de un cotier ingenios cu două brațe pivotante, 3.6 litri de spațiu de depozitare pentru telefoane și tablete, suporturi pliabile pentru a viziona ecrane confortabil, două suporturi pentru pahare și două porturi USB-C. O trapă ascunsă permite transportarea obiectelor lungi fără a plia scaunul din spate, oferind acces la portbagajul de 545 litri, care se extinde la 1670 litri cu spătarele scaunelor din spate rabatate. Materialele ușoare și elegante contribuie la senzația de spațiu din interior, iar modelul Iconic include finisaje din lemn de tei certificat FSC pentru bord și panourile ușilor. În funcție de nivelul de echipare, modul 'relax' ajustează automat scaunul electric la poziția favorită presetată și poate oferi chiar și funcții de masaj pentru a ajuta șoferul să se relaxeze.

Sistemul multimedia OpenR Link cu Google integrat, rulând pe Android Automotive OS 12, oferă acces la peste 50 de aplicații disponibile pe Google Play, de la jocuri de familie la planificarea călătoriilor, pentru a maximiza timpul petrecut în mașină. Accesul la sistem se face printr-un ecran orizontal cu diagonala de 32 cm pe bord, alăturat într-o formă de L de un ecran vertical care are aceeași diagonală de 32 cm în mijlocul consolei. Ecranul de pe bord afișează viteza într-o linie diagonală de 28 de grade, reminiscentă de logo-ul diamantat al Renault, schimbând culoarea în sincron cu viteza mașinii și afișând autonomia bateriei și modul de conducere selectat. Renault Scenic E-Tech 2024 oferă un amestec de tehnologie avansată, confort și design elegant, asigurând o experiență de conducere plăcută și practică pentru întreaga familie.

Renault Scenic E-Tech 2024 vine cu două opțiuni de motorizare electrică, oferind astfel flexibilitate și performanță adaptată nevoilor diferite ale clienților. Prima opțiune este o baterie de 60 kWh, combinată cu un motor electric de 170 CP, care asigură o autonomie declarată de până la 420 km. Această configurație este disponibilă doar pentru nivelul de echipare de bază, fiind o alegere potrivită pentru cei care doresc un vehicul electric accesibil și eficient.

Pentru cei care își doresc mai multă putere și autonomie, agenția Alfa închirieri auto aeroport Cluj vă recomandă modelul care oferă o baterie de 87 kWh și un motor electric de 220 CP. Această configurație este disponibilă pentru toate cele trei nivele de echipare și promite o autonomie de până la 610 km. Totuși, în condiții reale de utilizare, compania Alfa rent a car Cluj Napoca a constatat că eficiența energetică este de aproximativ 20 kWh la 100 km, ceea ce ar rezultă într-o autonomie practică de aproximativ 435 km.

Când vine momentul reîncărcării, Renault Scenic E-Tech se descurcă decent. Modelul cu bateria mare poate suporta încărcare rapidă de până la 150 kW, în timp ce modelul cu bateria mai mică poate suporta până la 130 kW. Acest lucru permite ambelor modele să se încarce de la 15% la 80% în puțin peste o jumătate de oră. În ceea ce privește încărcarea AC, Scenic E-Tech poate accepta până la 22 kW, ceea ce este excelent, deși astfel de încărcătoare sunt rare. Majoritatea încărcătoarelor de acasă au o capacitate de 7.4 kW, ceea ce înseamnă că bateria mică se încarcă de la 0% la 100% în peste nouă ore, iar bateria mare în aproape 13 ore. Renault Scenic E-Tech 2024 oferă opțiuni de motorizare care îmbină eficiența și performanța, adaptându-se nevoilor variate ale utilizatorilor. Indiferent de alegerea făcută, utilizatorii vor beneficia de tehnologie avansată și o experiență de condus prietenoasă cu mediul.


Cum este să conduci noul Renault Scenic E-Tech 2024? În oraș: Renault Scenic E-Tech 2024 excelează în mediul urban datorită motoarelor electrice silențioase și rapide. Este confortabil pe denivelările mari, dar frânele sunt greu de dozat, iar vizibilitatea spate este limitată. Senzorii de parcare și camera de 360 de grade ajută la manevrele de parcare.

Pe autostradă: La viteze mari, oferă confort rezonabil, deși scaunele nu susțin bine și există un zgomot de vânt și drum mai pronunțat. Controlul adaptiv al vitezei de croazieră și avertizarea unghiului mort sunt utile și standard pe toate modelele.

Pe drumurile cu multe viraje: Manevrarea pe drumuri sinuoase este mai dificilă din cauza frânelor și direcției inconsistente. Pentru o experiență de condus sportivă, alte modele precum Tesla Model Y sau Ford Mustang Mach-e sunt mai potrivite. Așadar Renault Scenic E-Tech 2024 este ideal pentru oraș și autostradă, oferind confort și tehnologie de asistență, dar mai puțin potrivit pentru condus sportiv.


Renault Scenic E-Tech Electric 2024 este disponibil în România în trei versiuni: Evolution, Techno și Esprit Alpine. Prețurile încep de la 39.900 EUR pentru varianta Evolution, urcând la 45.500 EUR pentru Techno și ajungând la 47.500 EUR pentru Esprit Alpine. Fiecare variantă oferă echipamente și opțiuni specifice, adaptate diferitelor nevoi și preferințe ale clienților.


În inima orașului Cluj-Napoca, biroul Alfa închirieri auto Cluj te întâmpină cu o ofertă deosebită: Renault Megane Automat, o alegere ideală pentru cei care apreciază eleganța și confortul într-un pachet compact. Proiectat de francezi pentru a combina stilul cu funcționalitatea, Renault Megane impresionează cu un design atrăgător care atrage o gamă largă de clienți.

Interiorul său spațios și bine amenajat oferă loc suficient pentru pasageri și bagaje, perfect pentru familii sau pentru cei care călătoresc cu multe lucruri. Motorizarea sa diesel de 1.5 litri și transmisia automată asigură o experiență de condus plăcută și eficientă, fiind potrivit atât pentru drumuri lungi, cât și pentru navigarea prin traficul urban aglomerat.

Indiferent dacă ești în oraș pentru afaceri sau pentru a explora frumusețea Transilvaniei, alege confortul și siguranța oferite de Renault Megane Automat prin Alfa închirieri auto Cluj. Rezervă acum și bucură-te de o călătorie fără griji într-un vehicul care combină performanța franceză cu tehnologia modernă.


În concluzie, biroul Alfa închirieri auto Cluj consideră că noul SUV electric Renault Scenic E-Tech se evidențiază ca o opțiune stilată și practică în piața competitivă a SUV-urilor electrice. Designul său exterior elegant și interiorul spațios, cu mult loc de depozitare, îl fac atractiv pentru familii. Sistemul său de infotainment este ușor de utilizat, deși calitatea materialelor interioare poate varia. Pe drum, Scenic oferă o conducere confortabilă pe denivelări, dar este mai puțin impresionant în dinamică, cu direcție și frâne inconsistente. Cu toate acestea, se remarcă în mediul urban datorită motoarelor electrice silențioase și puternice. Cu prețuri competitive și opțiuni rezonabile de autonomie, Scenic este o opțiune atrăgătoare pentru cei care pun accent pe practicitate și valoare într-un vehicul electric.

 

Pentru rezervări NON-STOP la Alfa Rent a Car Cluj vă rugăm să ne contactați:

0748.166.966
contact@alfarentacar.ro