+4.0748.166.966

Mazda a lansat pe piata Europeana noul suv CX-60

2023-12-04 13:52:26 Autor: Alfa Rent a Car
Mazda a lansat pe piata Europeana noul suv CX-60


Mazda CX-60 aduce un suflu proaspăt în lumea SUV-urilor de dimensiuni medii, iar biroul Alfa de închirieri auto aeroport Cluj Napoca este de părere că acesta reprezintă o incursiune îndrăzneață a celebrului producător japonez în universul mașinilor hibride plug-in. Lansat în 2022, CX-60 este pionierul constructorului de mașini Mazda pentru dezvoltarea unei platforme inovatoare de tracțiune față și integrală, cu motor dispus longitudinal, o noutate ce aduce în prim-plan o gamă de motoare cu șase cilindri în linie și opțiunea electrificării plug-in. Mazda, cunoscută pentru cabrioletul său istoric și nonconformismul în lumea auto, surprinde acum cu modelul CX-60, un SUV hibrid puternic și elegant, departe de sportivele sale cu motoare rotative. Cu privire la concurență, Mazda vizează piața premium, punându-și speranțe în CX-60 pentru a atrage clienți din segmentul Audi, BMW și Mercedes, care caută ceva diferit și autentic. Într-o epocă în care mașinile electrice și hibride câștigă teren, Mazda nu abandonează motoarele convenționale, continuând dezvoltarea de propulsoare diesel și pe benzină. CX-60 nu doar că marchează debutul unei platforme noi, dar reprezintă și o opțiune atractivă pentru cei care doresc o alternativă rafinată în universul SUV-urilor premium.


Mazda CX-60 impresionează de la prima privire prin design-ul său exterior, reușind să creeze o simbioză între îndrăzneală și eleganță. Privindu-l din spate, observăm o linie aerodinamică desăvârșită, însă impactul vizual este temperat de prezența ornamentelor  de evacuare falsă, un detaliu ce poate induce o mică dezamăgire atunci când descoperim că sub acestea se ascund de fapt țevi de eșapament reale. Profilul lateral aduce un plus de caracter cu jantele de aliaj de 20 de inch și accentele lucioase. Linia mașinii este fluidă și dinamică, cu o notă distinctivă dată de alegerea culorii de vopsea roșie Mazda, care nu face decât să sporească atracția generală a vehiculului.

Partea frontală a SUV-ului CX-60 este dominată de o grilă Mazda îndrăzneață, dar controversele pot apărea în privința design-ului farurilor, care ar părea polarizante pentru unii observatori. Totuși, în ansamblu, design-ul exterior al lui CX-60 emană o simplitate remarcabilă, păstrând totodată eleganța caracteristică a mărcii Mazda. Detaliile precum grila radiatorului în nuanțe de negru lucios, farurile adaptive cu LED semi-circulare, lumini de zi și o impresionantă emblemă frontală completează design-ul din față cu un aspect sofisticat.

Prin implementarea filosofiei de design "Kodo", specifică mărcii, CX-60 evoluează vizual, comparativ cu predecesorul său CX-5, devenind mai lung cu 170 mm și mai lat cu 45 mm. Aceste modificări subtile contribuie la o prezență mai impunătoare pe șosea. În versiunea Exclusive-Line, modelele CX-60 se disting prin ornamentele negre din jurul aripilor și pragurilor, adăugând un strop de robustețe, în timp ce variantele Homura și Takumi își colorează aceste elemente pentru a se asorta caroseriei. Cu opt opțiuni de culori disponibile, inclusiv albul Arctic fără costuri suplimentare și culori premium precum Soul Red Crystal, Mazda CX-60 își permite personalizarea pentru a reflecta gusturile variate ale clienților, dar agenția Alfa de închirieri auto Cluj aeroport dorește să menționeze că anumite culori presupun costuri adiționale, iar alegerea potrivită poate accentua caracterul distinct al acestui SUV remarcabil.


Mazda CX-60 își consolidează reputația pentru calitate și atenție la detalii prin interiorul său sofisticat și bine gândit. Bordul mașinii emană o eleganță rafinată, oferind un design stratificat ce integrează materiale interesante. Modelele de top se bucură de un amestec armonios de țesătură și inserții de lemn în consola centrală, contribuind la crearea unui ambient plăcut și confortabil. Tapițeria de culoare deschisă, în special în combinație cu acoperișul panoramic opțional, conferă cabinei o atmosferă luminoasă și aerisită. Cu toate acestea, variantele de echipare mai accesibile optează pentru elemente închise la culoare, conferind CX-60 un aspect mai sobru în interior.

Partea centrală a planșei de bord găzduiește un ecran de infotainment cu diametrul de 31 de centimetri, încadrat elegant într-un design care reflectă atenția Mazda la detaliu. Deși nu este tactil în timpul deplasării, selectorul rotativ din consola centrală permite o navigare eficientă. Interesant, ecranul tactil funcționează doar în momente de staționare sau deplasare lentă. Absența ecranului tactil în timpul deplasării aduce un beneficiu interesant, și anume controlul fizic al sistemului de climatizare prin butoane fizice plasate într-un panou central, conferind o notă de eleganță cu comutatoare cromate, chiar dacă ecranul pare mai conservator.

Instrumentele de bord ale șoferului sunt reprezentate de un alt ecran cu diametrul de 31 de centimetri, oferind informații clare și ușor de răsfoit. Design-ul acestuia se schimbă în funcție de modul de condus, oferind, de exemplu, un fundal roșu atunci când mașina este setată în modul sport. Meniurile sunt accesibile și intuitiv de navigat, adăugând un nivel de comoditate pentru șofer. Experiența de condus este îmbunătățită de poziționarea confortabilă a șoferului, cu reglaje ample ale scaunului și volanului. Spațiul interior este generos, iar depozitarea este bine gândită, cu compartimente utile în uși și o cutie sub cotiera centrală care oferă spațiu suplimentar și două porturi USB-C.

Cu toate acestea, dacă partea din față din cabina vehiculului emană o senzație de spațiu și lumină, partea din spate nu impresionează la fel de mult. Înălțimea plafonului este excelentă, chiar și cu opțiunea de acoperiș panoramic, dar spațiul pentru genunchi este doar adecvat. Pasagerii de peste 180 cm înălțime ar putea simți că ating cu genunchii spatele scaunelor din față iar scaunul din mijloc este și el puțin înghesuit, deoarece CX-60 nu este cel mai lat SUV, de exemplu un Audi Q5 este mai spațios. Portierele din spate oferă însă generoase compartimente pentru diverse lucruri iar compania Alfa Rent a Car Airport Cluj Napoca vă anunță că pasagerii din spate se vor bucura de două porturi USB-C și chiar o priză tradițională care poate fi folosită pentru electrocasnicele de mici dimensiuni. Încălzirea scaunelor din spate, disponibilă începând cu specificațiile de mijloc, adaugă o notă premium la nivelul pasagerilor din spate.

Volumul portbagajului impresionează cu 570 de litri, depășind modelele similare precum BMW X3 și Audi Q5. Mazda CX-60 se remarcă și în segmentul SUV-urilor plug-in hibrid, oferind cel mai spațios portbagaj, fără a sacrifica spațiul portbagajului pentru stocarea bateriilor. Accesul ușor și practic la portbagaj, cu un prag fără muchie și posibilitatea de a rabata ușor bancheta spate, completează abordarea practică a design-ului interior.


Mazda CX-60 se remarcă prin gama sa diversificată de motoare, oferind opțiuni care îmbină performanța solidă cu eficiența energetică. Această diversitate de propulsoare subliniază abordarea echilibrată a mărcii, satisfăcând cerințele șoferilor în ceea ce privește puterea, economia de combustibil și responsabilitatea față de mediu. Modelul plug-in hibrid încorporează un motor pe benzină de 2.5 litri, completat de un motor electric și o baterie de 17.8 kWh. Această combinație dezvoltă 327 de cai putere și o remarcabilă autonomie electrică de aproximativ 65 de kilometri. Performanța impresionantă se îmbină cu o eficiență a consumului de combustibil de 1.25 L/100 km, făcând CX-60 o alegere atrăgătoare pentru cei interesați de mobilitatea electrică. Acest consum impresionant de mic se poate obține doar în condițiile în care bateria este mereu încărcată și se conduce foarte mult în oraș.

Pentru cei care apreciază eficiența, există o opțiune diesel mild hibrid de 3.3 litri, disponibilă cu tracțiune față. Motorul dezvoltă 200 cai putere și oferă un echilibru remarcabil între performanță și economie de combustibil, cu o cifră a consumului de aproximativ 4.2 L/100 km pe ciclul combinat. Pentru o tracțiune integrală și o putere suplimentară, varianta diesel mild hibrid de 3.3 litri oferă 254 cai putere. Această configurație oferă un plus de stabilitate și control, fără a sacrifica eficiența, cu o cifră a consumului de combustibil de aproximativ 4.4 L/100km. Fiecare motor din gama CX-60 îmbină tehnologia avansată cu eficiența, oferind șoferilor o experiență de conducere plăcută și responsabilă. Indiferent de opțiunea aleasă, Mazda demonstrează că performanța și economia de combustibil pot coexista armonios într-un SUV de încredere și sofisticat.


Mazda CX-60 se remarcă pe drum printr-o experiență de conducere echilibrată, oferind un amalgam între performanță solidă și plăcerea autentică de a fi la volan. Indiferent de scenariul de condus, de la oraș la autostradă și chiar pe drumurile întortocheate, acest SUV aduce o combinație de caracteristici care să satisfacă diversele preferințe ale șoferilor. Pentru cei care se aventurează prin agitația urbană, biroul Alfa Rent a Car Cluj Napoca Airport vă recomandă varianta plug-in hibrid a modelului CX-60 deoarece oferă un consum foarte redus de benzină sau chiar deloc dacă bateria este încărcată. Manevrabilitatea ușoară, unghiul strâns de viraj și vizibilitatea excelentă fac din CX-60 un partener agil în traficul urban.

Atunci când drumul se deschide și viteza crește, Mazda CX-60 se oferă un comportament care insuflă siguranță și stabilitate. Modelul plug-in hibrid se evidențiază în special prin performanța sa remarcabilă la depășiri și accelerări rapide, oferind un impuls inițial puternic datorită motoarelor electrice. Totodată, variantele diesel asigură un consum eficient de combustibil, făcându-le ideale pentru călătorii lungi pe autostradă. Mazda CX-60 surprinde plăcut pe drumurile cu multe viraje, demonstrând un comportament dinamic și o stabilitate impresionantă. Caracteristicile de suspensie bine ajustate și direcția precisă oferă șoferului încrederea de a manevra cu precizie chiar și în curbele mai strânse. Plăcerea de a conduce este întărită de faptul că SUV-ul rămâne ferm pe șosea, oferind o experiență sigură și controlată.

Mazda CX-60 impresionează cu un set complet de tehnologii și funcționalități de siguranță, contribuind la o experiență de conducere avansată și protejată:

  • Siguranță Standard: Funcționalitățile de siguranță așteptate sunt incluse standard pe CX-60, cum ar fi frânarea de urgență automată, care include și un element de "turn across" pentru a reduce coliziunile frontale.
  • Monitorizarea Unghiului Mort: Monitorizarea unghiului mort acționează ca un set suplimentar de ochi pe autostradă, îmbunătățind vizibilitatea și reducând riscul de coliziuni la schimbarea benzii.
  • Sistem Avansat de Control al Vitezei Adaptive: Sistemul avansat de control al vitezei adaptive poate gestiona direcția, frânarea și accelerația în traficul cu viteză redusă și este inclus în pachetul de asistență pentru șofer, costând 1000 de euro.
  • Reglare Automată a Scaunului și Volanului: O caracteristică interesantă permite șoferului să introducă înălțimea sa, iar CX-60 va regla automat scaunul și volanul la ceea ce consideră a fi poziția optimă. A fost remarcabil de precisă în timpul testelor.
  • Monitorizare a Șoferului și Profil Personalizat: Camera montată pe ecranul central funcționează și ca sistem de monitorizare a șoferului, detectând starea de distragere sau oboseală la volan. Prin scanarea feței, se pot salva setările personale într-un profil de șofer, oferind o experiență de conducere personalizată.
  • Rezultate Remarcabile în Testele Euro NCAP: Mazda CX-60 a obținut cinci stele la testele Euro NCAP pentru siguranță, evidențiindu-se în protecția copiilor cu un scor de 91%. Performanța sa generală a fost notată cu 88% pentru ocupanții adulți, 89% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumului și 76% pentru sistemele de siguranță.
  • Pachete de Asistență Suplimentare: În plus față de dotările standard, există opțiuni suplimentare pentru îmbunătățirea siguranței. Pentru modelele hibride, există un pachet de asistență pentru șofer care include control adaptiv al vitezei, util în traficul cu oprire și pornire. Cumpărătorii modelelor diesel pot opta pentru un pachet de confort care costă 2000 de euro, care adaugă un senzor video de parcare cu vizualizare de 360 de grade.


Mazda, ca marcă japoneză, beneficiază de o reputație solidă în ceea ce privește fiabilitatea, chiar dacă nu atinge nivelul impecabil al unor nume precum Toyota sau Lexus. Având în vedere că Mazda CX-60 este un model relativ nou, informațiile specifice despre fiabilitate pot fi limitate, dar în general, Mazda rămâne una dintre mărcile mai fiabile din industrie.

Prețul de achiziție al Mazda CX-60, conform informațiilor obținute de biroul de închideri auto Alfa Rent a Car Cluj, începe în jurul valorii de 50.000 euro, variind în funcție de specificații și opțiuni. Comparativ cu modelele concurente, CX-60 se situează într-o zonă intermediară, oferind o alternativă atrăgătoare în peisajul SUV-urilor premium. În comparație cu BMW X3 și Audi Q5, Mazda CX-60 oferă o opțiune mai accesibilă fără a sacrifica prea mult din performanță sau tehnologie. Cu toate acestea, ambele mărci germane au un brand premium mai consolidat, iar anumite versiuni ale acestora pot depăși prețul modelului CX-60. În raport cu Lexus NX, Mazda CX-60 se situează într-un interval de preț similar, oferind totodată o alternativă rafinată în segmentul SUV-urilor de lux. Cu toate acestea, alegerea dintre cele două poate depinde de preferințele individuale privind designul și experiența de conducere. Mercedes GLC, cu un preț de pornire mai ridicat, concurează într-o categorie superioară în ceea ce privește prestigiul mărcii. CX-60 oferă o alternativă mai accesibilă, dar Mercedes aduce cu sine statutul și opțiunile de personalizare caracteristice unei mărci de lux. Așadar, alegerea între Mazda CX-60 și modelele concurente depinde în mare măsură de preferințele individuale ale cumpărătorului, prioritizând fie fiabilitatea și raportul calitate-preț, fie prestigiul și opțiunile de lux.

În universul SUV-urilor, Mazda CX-60 se distinge prin abilitatea sa de a găsi echilibrul perfect între performanță, siguranță și eleganță. Începând cu designul exterior îndrăzneț și sofisticat, continuând cu tehnologiile inovatoare și caracteristicile de siguranță avansate, CX-60 reprezintă un pas hotărât către viitorul mobilității durabile. Cu o gamă diversă de opțiuni de motorizare, inclusiv variante plug-in hibrid, Mazda demonstrează angajamentul față de multiplele nevoi ale clienților săi. Experiența la volan aduce un amestec armonios de confort și plăcere, iar interiorul spațios și bine gândit completează perfect designul exterior îndrăzneț.

Siguranța, în centrul atenției, se reflectă în recenziile strălucite obținute în teste Euro NCAP, confirmând că Mazda CX-60 este nu doar o alegere estetică, ci și o alegere sigură pentru călătoriile de zi cu zi. Comparativ cu alte SUV-uri din aceeași ligă, Mazda CX-60 se remarcă prin raportul său echilibrat între calitate și preț. Fie că alegeți versiunea de bază sau optați pentru opțiunile de lux, CX-60 păstrează esența mărcii Mazda: o ofertă accesibilă, dar fără compromisuri în privința siguranței, performanței și esteticii. În final, Mazda CX-60 reprezintă o alegere captivantă în lumea SUV-urilor, aducând o doză sănătoasă de inovație, eleganță și fiabilitate în călătoriile moderne.

 

Pentru rezervări NON-STOP la Alfa Rent a Car vă rugăm să ne contactați:

0748.166.966
contact@alfarentacar.ro