+4.0748.166.966

Cum te pregatesti pentru o calatorie lunga cu familia?

2023-11-05 14:57:49 Autor: Alfa Rent a Car
Cum te pregatesti pentru o calatorie lunga cu familia?

O calatorie cu masina poate fi pentru unii mult mai distractiva decat una cu avionul. Nu include bagaj fix, puteti sa va opriti pe drum sa explorati zona, puteti sa faceti poze peisajelor si multe altele. Fie ca este vorba despre o calatorie cu automobilul propriu, fie cu un autovehicul inchiriat, o calatorie lunga cu masina necesita o verificare minutioasa pentru a nu intampina ulterior probleme pe drum iar în acest articol biroul Alfa de închirieri auto Cluj va ofera cateva sfaturi de care ar fi bine sa tineti cont inainte de a porni la drum. 

Ridicati capota masinii

Pentru inceput, este indicat sa verificati daca aveti destul lichid de racire pentru radiator pentru a impiedica supraincalzirea vehiculului. Dupa acesta, uleiul este urmatorul pe lista. Trebuie sa va asigurati ca este deajuns si sa luati o sticla de ulei in plus, in caz de nevoie. De asemenea, una dintre cele mai importante componente este bateria. Bateria unui vehicul functioneaza in parametri normali timp de 4 ani, deci asigurati-va inainte sa porniti la drum ca aceasta perioada nu a trecut inca.

Verificati luminile, anvelopele si franele

Luminile joaca un rol foarte important pe timp de noapte si de zi. Asadar, este esential sa va asigurati ca toate luminile functioneaza. Continuati verificarea cu starea anvelopelor si a placutelor de frana. In cazul in care calatoria este pe timp de iarna, trebuie sa va asigurati ca masina pe care o coduceti are cauciucurile aferente conditiilor meteorologice. In ceea ce priveste franele, acestea sunt necesare pentru a opri vehiculul, asadar nu puteti pleca fara sa verificati daca acestea functioneaza in parametri normali.

Verificati daca scaunele pentru bebelusi sunt prinse bine

In cazul in care calatoriti impreuna cu copii, asigurati-va ca scaunele speciale pentru ei sunt prinse bine pe bancheta din spate. Uneori, aceste scaune sunt destul de greu de fixat, iar siguranta copiilor este pe primul loc.

Pentru a fi siguri ca totul decurge conform planului si calatoria cu masina alaturi de familie se desfasoara in bune conditii, ar fi bine sa faceti o lista inainte de a pleca la drum, in acest fel veti putea bifa fiecare verificare. Fie ca va deplasati cu automobilu propriu, fie ca ajungeti intr-un oras din inima Transilvaniei si apelati la un serviciu de închirieri auto Cluj, indicat este să circulati cu prudenta si sa tineti cont de verificarile ce trebui efectuate inainte sa porniti la drum.

 

Pentru rezervări NON-STOP la Alfa Rent a Car vă rugăm să ne contactați:

0748.166.966
contact@alfarentacar.ro