+4.0748.166.966

Cele mai rapide masini din lume in anul 2023 disponibile pe piata

2023-04-04 21:00:32 Autor: Alfa Rent a Car
Cele mai rapide masini din lume in anul 2023 disponibile pe piata


Viteza de 320 km/h este foarte mare dar veți fi surprinși de cât de multe mașini pot fi achiziționate în acest moment care pot atinge viteze chiar mai mari decât aceasta. În acest articol, compania de închirieri auto aeroport Cluj Napoca Alfa Rent a Car vă arată care sunt cele mai rapide mașini de la diverși producători auto care pot depăși viteza de 320 km/h. Aceasta este o listă extravagantă care conține mașini cu motoare V12 cu aspirație naturală, motoare V8 twin-turbo, mașini hibride și electrice și chiar o mașină cu patru locuri care cu toate că are un motor cu doar trei cilindri este una dintre cele mai rapide mașini construite vreodată.

Înainte să începem cu această listă trebuie să vă spunem că sunt câteva mașini pe care nu le-am inclus. Prima este Tesla Model S Plaid despre care producătorul american spune că poate atinge 320 de km/h și chiar specifică acest lucru în configuratorul mașinii, doar că după achiziție clientul va observa că viteza maximă este limitată de fapt la 280 km/h. O altă mașină care nu poate fi inclusă în listă se numește Pagani Utopia, această hiper mașină are un motor V12 twin-turbo care dezvoltă 864 cai putere și cântărește mai puțin de 1300 de kg. Din aceste date rezultă că mașina poate atinge viteze mai mari de 320 km/h dar cum producătorul Pagani nu a specificat viteza maximă, această mașină nu poate intra pe listă, cel puțin nu acum.

Prima mașină din lista noastră care este capabilă să depășească 320 km/h este construită de producătorul italian Lamborghini. Aceasta nu este modelul Aventador Ultimae care atinge 355 km/h pentru că întreaga sa producție a fost vândută și astfel nu mai este disponibil pe piață pentru că Lamborghini nu va construi mai multe. Prin urmare cel mai rapid Lamborghini disponibil la vânzare în acest moment este modelul Huracan Evo. Această mașină care este dotată cu un motor V10 de 5.2 litri cu aspirație naturală care dezvoltă 640 cai putere reușește să atingă viteza maximă de 325 km/h.

Următoarea mașină din lista noastră este Audi R8 a cărui producție va înceta în curând. Aceasta are la bază același șasiu pe care este construit Lamborghini Huracan și același motor V10 de 5.2 litri care dezvoltă aici 620 de cai putere, cu 20 cai putere mai puțin decât la modelul Huracan Evo. Dar în ciuda acestui fapt, Audi R8 este mai rapid decât Huracan pentru că modelul R8 V10 Performance cu tracțiune Quattro integrală atinge viteza maximă de 330 km/h.

Air Sapphire este un sedan electric cu 5 locuri care este construit de producătorul american Lucid Motors. Această limuzină este dotată cu trei motoare electrice la fel ca Tesla Model S, doar că aici dezvoltă 1200 cai putere. Partea cea mai bună este că viteza sa maximă nu este limitată ca cea de la Tesla și astfel Lucid Air Sapphire reușește să atingă 330 de km/h. Acestea sunt niște performanțe uimitoare pentru o limuzină de lux cu 5 locuri.

Modelele Ferrari 296 GTB și GTS reușesc să atingă 330 de km/h dar modelul Ferrari SF90 Stradale este chiar mai rapid pentru că atinge viteza maximă de 340 km/h. Acesta este dotat cu o motorizare V8 twin turbo de 4 litri și cu alte trei motoare electrice care dezvoltă combinat 1000 de cai putere. Ferrari SF90 poate fi achiziționat și în versiunea decapotabilă care are aceeași viteză maximă atâta timp cât plafonul este montat.

Aspark Owl este o hiper mașină dotată cu patru motoare electrice la fel ca Pininfarina Battista doar că aici acestea dezvoltă 2012 cai putere iar din acest motiv Alfa închirieri auto Cluj aeroport vă anunță că Aspark Owl  este una dintre cele mai performante mașini construite vreodată. De asemenea este și una dintre cele mai joase mașini în serie având 99 de cm înălțime. Datorită acestui design cu frecare redusă și motoare puternice, această hiper mașină atinge viteza de 400 km/h. Aspark va construi doar 50 de modele Owl la un preț de aproape 3 milioane de euro bucata.

Majoritatea mașinilor care pot depăși viteza de 320 km/h au doar două locuri, dar nu și cea din poza de mai sus. Aceasta se numește Koenigsegg Gemera, atinge 400 km/h, este hibridă și este cea mai rapidă mașină de la producătorul suedez care este disponibilă pentru că toate versiunile modelului Jesko sunt vândute în întregime, inclusiv versiunea Absolut care depășește 480 km/h. Modelul CC850 care atinge viteza de 500 km/h este de asemenea indisponibil pentru că mașina s-a vândut atât de repede încât Koenigsegg a trebuit să mărească producția originală de la 50 la 70 de mașini doar pentru a se asigura că unii dintre clienții loiali nu se vor supăra. În schimb modelul Gemera este încă disponibil și poate fi cumpărat la prețul de 1.6 milioane de euro. Koenigsegg Gemera folosește un motor electric și un motor turbo mic de 3 litri pe benzină. Acest motor este dotat cu noua tehnologie cu 3 valve de la producătorul suedez motiv pentru care nu are arbore cu came și dezvoltă 600 de cai putere care sunt trimiși doar la roțile din față. Roțile din spate sunt propulsate de către un motor electric care dezvoltă 500 cai putere pe fiecare roată. În total acest sistem de propulsie dezvoltă 1700 cai putere, o putere fenomenală pentru un hibrid cu 3 cilindri.

Următoare mașină din listă biroului de închirieri auto Alfa Rent a Car Airport Cluj Napoca se numește Czinger 21C iar această mașină exotică cu un singur loc care a fost construită pentru a doborî recordurile de viteze pe tur de pistă este incredibil de rapidă și pe linie dreaptă. Producătorul american Czinger a construit-o din componente printate 3D ultra ușoare și cu un singur scaun pentru șofer amplasat central. Motorul său pe benzină V8 twin turbo de 2.9 litri este ajutat de două motoare electrice iar tot acest sistem de propulsie produce un total de 1350 cai putere. Czinger spune că această mașină atinge viteza de 408 km/h. Producătorul american lucrează la o versiune mai aerodinamică a modelului 21C denumită 21C V Max care promite să fie mai rapidă.

Rimac Nevera este următoarea mașină exotică de pe această listă. Producătorul croat își vinde motoarele electrice constructorului auto italian Pininfarina pentru modelul Battista dar s-a asigurat înainte că Nevera este mai puternică și chiar mai rapidă decât acea mașină. Propulsia sa compusă din patru motoare electrice dezvoltă 1914 cai putere și ajută Nevera să atingă 412 km/h iar astfel aceasta este cea mai rapidă mașină cu propulsie electrică în producție din lume. Șeful Rimac pe al său nume Mate Rimac mai conduce o companie de mașini, aceasta se numește Bugatti.

Oare unde este Bugatti pe această listă? Până la urmă un Bagatti Chiron standard atinge 461 km/h. Ei bine, Bugatti nu se află pe lista agenției Alfa de inchirieri auto Cluj Napoca aeroport pentru că nici măcar un model nu este disponibil pe piață, toată producția Chiron s-a vândut. Iar aceasta include și edițiile limitate ca modelul Divo construit pentru circuit, modelul retro Centodieci, Mistral Roaster, Bolide și modelul Chiron Super Sport. Totuși se poate achiziționa un Bugatti doar că este foarte scump. Pentru aceasta trebuie comandată o mașină unică complet personalizată ca modelul La Voiture Noire care costă 11 milioane de euro fără taxe.

Care sunt cele mai rapide mașini din lume care chiar pot fi achiziționate în acest moment și care nu costă peste 10 milioane de euro? Ei bine, biroul de închirieri mașini aeroport Avram Iancu Alfa Rent a Car din Cluj vă anunță că răspunsul este dat de doi producători americani de mașini exotice Hennessey și SSC North America. Aceste branduri americane lucrează de ani de zile pentru a le face concurență celor de la Bugatti și ambii pretind că mașinile lor depășesc cu ușurință viteza de 400 km/h. Acestea sunt mașini de modă veche cu motoare V8 twin-turbo și cu tracțiune doar pe roțile din spate. Hennessey Venom F5 are un motor V8 twin turbo de 6.6 litri care dezvoltă 1817 cai putere și atinge viteza maximă de 437 km/h. În schimb, SSC Tuatara care este dotată cu un motor V8 twin turbo de 5.9 litri care dezvoltă 1750 cai putere, motor care este puțin mai mic și mai slab decât cel de pe Venom F5, a reușit să atingă viteza maximă de 475 km/h pe aceeași pistă pe care a fost testată și Hennessey Venom F5. Astfel SSC Tuatara este cea mai rapidă mașină care chiar poate fi cumpărată în acest moment. Dar aceste mașini nu vor fi disponibile prea mult timp pe piață pentru că suntem siguri că sunt mulți cumpărători bogați care așteaptă să vadă care dintre aceste două mașini vor atinge 500 km/h prima dată înainte să decidă să achiziționeze una dintre ele.

 

 
Pentru rezervări NON-STOP la Alfa Rent a Car vă rugăm să ne contactați:

0748.166.966
contact@alfarentacar.ro