+4.0748.166.966

BMW tocmai a dezvaluit noile modele Seria 5 si i5 G60

2023-07-01 16:45:54 Autor: Alfa Rent a Car
BMW tocmai a dezvaluit noile modele Seria 5 si i5 G60


BMW Seria 5 G60 este noul benchmark al eleganței și performanței. BMW a lansat recent cel mai nou model din seria lor emblematică, Seria 5 G60. Îmbinând eleganța rafinată cu tehnologia avansată și performanța excepțională, noul Seria 5 G60 stabilește noi standarde în industria automobilelor de lux. Cu un design expresiv și linii fluide, acest sedan impresionează încă de la prima privire. Noul Seria 5 G60 reprezintă o evoluție atât în ceea ce privește estetica, cât și în ceea ce privește tehnologiile și inovațiile utilizate, consolidând astfel poziția BMW ca lider în segmentul automobilelor de lux.

Generația BMW Seria 5 cu numărul 8 este în sfârșit aici și este disponibilă pentru prima dată și ca o mașină pur electrică numită i5. Și mai mult, BMW a dezvăluit și versiunea electrică a diviziei M cu peste 600 de cai putere iar biroul Alfa de închirieri auto aeroport Cluj Napoca vă prezintă în rândurile de mai jos toate detaliile picante:

  • BMW a dezvăluit noile modele Seria 5 din generația 8 G60
  • Seria 5 este disponibilă pentru prima dată ca o mașină complet electrică
  • Interiorul este inspirat de la noul model Seria 7
  • Varianta electrică i5 este disponibilă și ca model M60 cu 601 cai putere
  • Autonomie de până la 580 de km pentru i5
  • Este de vânzare în acest moment de la 56.000€


Noul model BMW Seria 5 G60 și varianta electrică i5 G60 impresionează prin designul lor exterior sofisticat și modern și chiar dacă sunt complet diferite sub caroserie la exterior arată similar. Din fericire, agenția Alfa de închirieri auto Cluj aeroport vă anunță că noul Seria 5 G60 a scăpat de trendul de design care a pus stăpânire pe noile modele Seria 4, Seria 7 și X7 unde grilajul radiator are forma a doi dinți de castor, noul Seria 5 a păstrat designul sub forma de rinichi al modelului precedent.  Ambele modele îmbină eleganța clasică a Seriei 5 cu elemente inovatoare și distincte. Grila frontală a mașinilor este mai mare și mai impunătoare, adăugând un aspect agresiv și unic. Farurile subțiri cu LED-uri sau tehnologie laser, completează linia frontală sculptată a mașinii. Proporțiile echilibrate, cu capota alungită și un profil robust, conferă o prezență puternică și dinamică pe șosea. Elementele aerodinamice inteligente, cum ar fi prizele de aer integrate și deflectoarele, nu doar îmbunătățesc aspectul estetic, dar și optimizează fluxul de aer, contribuind la eficiența și performanța mașinii. Detaliile premium și finisajele de înaltă calitate, cum ar fi oglinzile retrovizoare integrate și linii subtile de caroserie, completează aspectul elegant și rafinat al acestor modele. Varianta i5 G60 aduce și elemente specifice mașinilor electrice, cum ar fi grila frontală închisă și detalii albastre, subliniind natura ecologică și tehnologia electrică a mașinii. În ansamblu, designul exterior al noilor modele BMW Seria 5 și i5 G60 demonstrează atenția la detalii și abordarea inovatoare a mărcii, oferind un aspect contemporan și impresionant pe drum. Noul BMW Seria 5 G60 este dotat standard cu jante din aliaj cu dimensiunea de 19 inch dar opțional se pot alege jante din aliaj de 20 și 21 de inch. Mânerele portierelor au un design nou, acestea sunt acum integrate în portiere.

Interiorul noilor modele BMW Seria 5 și i5 impresionează prin designul modern și eleganța sa. Materialele de înaltă calitate și finisajele premium creează o atmosferă sofisticată și confortabilă. Ambele modele sunt dotate cu ultima generația a sistemului de infotainment de la BMW, care integrează un ecran de 31 de cm în spatele volanului și unul mai mare cu diametrul de 38 de cm în continuarea acestuia în consola centrală. Acesta oferă acces la diverse funcții și servicii, cum ar fi navigația GPS, conectivitate Bluetooth și compatibilitate cu smartphone-uri prin Apple CarPlay și Android Auto. Sistemul poate fi controlat și prin intermediul comenzilor vocale sau prin intermediul unui touchpad situat în apropierea schimbătorului de viteze. Noile modele BMW Seria 5 și i5 oferă o varietate de opțiuni de tapițerie pentru a satisface gusturile și preferințele fiecărui client. Puteți alege între tapițerie din piele naturală de înaltă calitate, tapițerie mixtă din piele și material textil sau tapițerie din material textil premium. Astfel, puteți personaliza aspectul și confortul interiorului mașinii. Un alt aspect interesant al interiorului este sistemul de lumini ambientale. Acesta vă permite să personalizați iluminarea interioară, creând o atmosferă plăcută și relaxantă în mașină. Puteți alege dintr-o gamă de culori și intensități pentru a vă potrivi preferințelor și stării de spirit. Modelele Seria 5 și i5 BMW sunt proiectate pentru a oferi un nivel ridicat de confort și ergonomie. Scaunele sunt reglabile electric și pot fi echipate cu funcții de încălzire, ventilare și masaj. Volanul multifuncțional este prevăzut cu comenzi integrate, permițându-vă să controlați diverse funcții fără a fi necesar să vă luați mâinile de pe volan.

Noul BMW Seria 5 G60 vine echipat cu o gamă variată de motorizări, care oferă performanțe și eficiență remarcabile iar compania Alfa Rent a Car Airport Cluj Napoca vă arată în rândurile de mai jos care sunt acestea:

  • Motoare pe benzină: Gama de motoare pe benzină include unități cu 4, 6 sau 8 cilindri, cu tehnologie TwinPower Turbo. Acestea oferă puteri cuprinse între aproximativ 250 de cai putere și peste 500 de cai putere, în funcție de modelul și versiunea aleasă. Aceste motoare asigură accelerații rapide și o experiență de conducere dinamică.
  • Motoare diesel: Pentru cei care preferă motoarele diesel, Seria 5 G60 oferă opțiuni cu 4 și 6 cilindri, de asemenea, cu tehnologie TwinPower Turbo. Puterile variază între aproximativ 190 de cai putere și 330 de cai putere, asigurând un cuplu impresionant și eficiență în consumul de combustibil.
  • Variante hibride plug-in (PHEV): BMW Seria 5 G60 include și versiuni hibride plug-in, care combină un motor pe benzină cu un motor electric. Acestea oferă o autonomie electrică semnificativă și reduc emisiile de CO2. Puterile combinate ale sistemului hibrid variază în funcție de model, dar pot ajunge la aproximativ 300 de cai putere sau chiar mai mult.

BMW va oferi pentru prima dată și o variantă complet electrică pentru Seria 5. Aceasta se numește i5 și va fi disponibilă în două versiuni la lansare. Modelul cel mai accesibil ca preț se numește BMW i5 eDrive 40 și are un singur motor electric care oferă tracțiune pe roțile din spate. Acest motor dezvoltă 240 de cai putere și un cuplu de 400 Nm, iar în modul boost acesta dezvoltă un cuplu de 430 Nm pentru o perioadă foarte scurtă scurtă. BMW i5 eDrive 40 accelerează de la 0 la 100 km/h în 6 secunde, ceva mai rapid decât competiția Mercedes EQE 350. Dacă clienții doresc performanțe mai mari, atunci biroul Alfa Rent a Car Cluj Napoca Airport vă anunță că există o versiune i5 mult mai rapidă disponibilă. Aceasta se numește BMW i5 M60 și mai are un motor amplasat pe puntea din față, care împreună cu cel din spate oferă tracțiune integrală și dezvoltă  601 cai putere și un cuplu de 820 Nm. Este aproape la fel de performant ca și BMW M5 Competition. BMW i5 M60 atinge 100 de km/h în doar în 3.8 secunde.

Atât noul BMW i5 eDrive 40, cât și i5 M60 au același pachet de baterii. Acestea au o capacitate utilizabilă de 81.2 kWh, ceea ce este mai puțin decât capacitatea de 89 kWh cu care este dotată Mercedes EQE. BMW susține că eDrive 40 are o autonomie de până la 580 de km, apropiată de autonomia de 600 de km a concurenței de la Mercedes EQE 300. BMW i5 M60 are o autonomie de 500 km, mai puțin decât eDrive 40, dar peste cei 450 de km de care dispune Mercedes EQE pentru varianta AMG 53.

Portbagajul noului BMW Seria 5 G60 are un volum de 520 de litri ceea ce este cu 10 litri mai puțin în comparație cu modelul precedent care oferea 530 de litri. Din nefericire la varianta electrică BMW i5 G60 volumul portbagajului este și mai mic pentru că motoarele electrice și bateriile ocupă spațiul de sub podeaua acestuia, astfel volumul este de 490 de litri. Partea bună este că BMW a confirmat că o variantă de i5 Touring combi va fi disponibilă în primăvara anului viitor.

Noul model de BMW Seria 5 G60 poate fi comandat chiar acum iar prețul de pornire este de 56 de mii de euro pentru varianta 520i. Varianta electrică BMW i5 eDrive 40 pornește de la 85 de mii de euro în timp ce modelul i5 M60 costă peste 110 mii de euro. Variante hibride 530e și 550e vor fi disponibile la începutul anului 2024, ambele sunt de tipul plug-in hibrid și au o autonomie de până la 100 de km în modul electric.

 

Pentru rezervări NON-STOP la Alfa Rent a Car vă rugăm să ne contactați:

0748.166.966
contact@alfarentacar.ro