+4.0748.166.966

Acestea sunt brandurile auto care fac cele mai fiabile masini

2023-04-17 14:21:36 Autor: Alfa Rent a Car
Acestea sunt brandurile auto care fac cele mai fiabile masini


Cu toții avem idei preconcepute despre care branduri auto construiesc cele mai fiabile mașini iar în acest articol biroul de închirieri auto aeroport Cluj Napoca Alfa Rent a Car vă va arăta cât de corecte sunt aceste preconcepții deoarece vom clasa fiecare constructor auto în funcție de fiabilitate pe baza unor informații reale provenite de la furnizorii de garanție pentru mașinile second hand. Aceste informații includ tipul defectelor apărute, gravitatea lor, timpul necesar pentru reparația sau înlocuirea componentelor defecte și costul reparației (componente + manoperă). Pe baza acestor informații fiecare producător de mașini a primit un scor de fiabilitate în procente. În acest studiu au fost incluse un total de 500 de mii de mașini iar vârsta lor medie a fost de zece ani vechime. Bineînțeles că la toate aceste mașini le-a expirat garanția oferită de constructorul auto motiv pentru care proprietarii lor au apelat la companii care oferă garanție la mașinile second hand. Doar brandurile auto care au avut cel puțin 500 de mașini pe listele cu garanții second hand au fost incluse pentru a ne asigura de o mostră suficient de mare pentru corectitudine.

Pe locul 15 se află constructorul auto suedez Volvo care a obținut un scor de fiabilitate de 62% din 100. În acest studiu au fost evaluate 3500 de modele Volvo ca de exemplu C30, XC90 sau V40. Când un Volvo se strică costul mediu al reparației se ridică la suma de 900 de euro. Atunci când se face o comparație detaliată a unor detalii precum durata de timp necesară reparației și vârsta mașinii la care apare defectul, brandul Volvo face o treabă mai bună decât Opel, VW și Seat.

Pe locul 14 se clasează constructorul de mașini Skoda din Cehia cu scorul de fiabilitate de 64% din 100. Peste 4000 de modele Skoda au fost evaluate în acest studiu, unele din acestea sunt Octavia, Superb, Fabia sau Citigo. Bineînțeles că este vorba doar de modele mai vechi la care le-a expirat garanția oferită de către producător. În medie când o mașină Skoda s-a defectat a costat în jur de 700 de euro pentru rezolvarea problemei.

Cu ghinion pentru unii, pe locul 13 ne întâlnim cu producătorul francez de mașini Peugeot. În acest studiu au fost evaluate modelele din generațiile anterioare ale Peugeot 308, 208 și 3008 iar în total au fost aproape 9000 de mașini incluse. Când un Peugeot s-a stricat, a costat în medie 650 de euro pentru a repara defecțiunea și astfel brandul Peugeot a primit un scor de fiabilitate de 64% din 100.

Și brandul japonez Nissan primește un scor de fiabilitate de 64% din 100 dar este clasat pe locul 12 înaintea celorlalte branduri Peugeot și Skoda care au obținut același scor pentru că a primit note mai mari la durata reparațiilor și la vârsta vehiculului când a apărut defecțiunea. În acest studiu au fost evaluate peste 9000 de modele precum generațiile anterioare ale Nissan Juke, Qashqai sau X-Trail. Când un Nissan s-a defectat, prețul reparației s-a ridicat în medie la 840 de euro.

Pe locul 11 se află un alt brand japonez iar acesta se numește Mazda. În acest studiu au fost evaluate 2500 de mașini ca de exemplu modele anterioare Mazda CX-5, Mazda 3 sau Mazda MX-5 Miata. Când aceste mașini se strică, prețul mediu al reparației se ridică la 900 de euro iar în cele din urmă Mazda a obținut 67% din o sută la scorul de fiabilitate al brandului.

Pe locul 10 cu un scor de fiabilitate tot de 67% din 100 se află constructorul auto francez Renault. În acest studiu au fost evaluate un număr de 6000 de mașini Renault precum generațiile anterioare ale modelelor Scenic, Clio, Captur și Megane. Costurile medii de reparație s-au ridicat la suma de 640 de euro atunci când un Renault s-a defectat.

Constructorul de mașini american Ford ocupă locul 9 în clasamentul companiei de închirieri mașini Alfa Rent a Car Airport Cluj Napoca și a avut cele mai multe autoturisme evaluate în acest studiu. Astfel au fost evaluate un număr total de 26 de mii de autoturisme provenite de la brandul Ford, mașini precum Mondeo și generațiile anterioare ale modelelor Focus și Fiesta. Când una dintre aceste mașini se defectează, costul mediu pentru reparație se ridică la suma de 690 de euro. Ford primește un scor de fiabilitate de 67% din 100 la fel ca Renault și Mazda dar au fost clasate corespunzător în funcție de timpul necesar reparației  și de vârsta la care a apărut defecțiunea la mașină. Aceste particularități sunt utilizare pentru a putea clasa brandurile auto în ordine atunci când acestea obțin același scor de fiabilitate iar Ford se descurcă mai bine decât Renault și Mazda la aceste capitole.

Pe locul 8 se găsește constructorul de mașini sud coreean Kia cu scorul de fiabilitate care se ridică la 69% din 100. În acest studiu au fost incluse un număr de peste 2000 de mașini Kia care includ generațiile anterioare ale modelelor Sportage, Sorento și Ceed. Partea bună în ceea ce privește brandul Kia este dat de faptul că nu costă foarte mult a le repara, în medie este vorba de suma de 600 de euro.

Brandul japonez Suzuki ocupă locul 7 pe lista noastră pentru că a obținut un scor de fiabilitate de 71% din 100. În acest studiu au fost evaluate aproape 20 de mii de mașini Suzuki care includ generațiile anterioare ale modelelor Vitara, Jimny și Swift. Costul mediu pentru reparația defectelor care apar la aceste modele se ridică la suma de 590 de euro.

Pe locul 6 cu același scor de fiabilitate de 71% din 100 se află constructorul de mașini italian Fiat. În acest studiu au fost incluse 6000 de mașini provenite de la brandul Fiat ca de exemplu modelele Panda, 500 și Punto care este un model care nu se mai fabrică. Când aceste mașini s-au defectat, costul mediu pentru reparația acestor defecte s-a ridicat la suma de 580 de euro.

Pe locul 5 se află brandul Hyundai din Coreea de Sud. În acest studiu au fost evaluate 2500 de mașini Hyundai precum modelele anterioare i30, Tucson și Santa Fe. Reparația defectelor apărute la aceste mașini a costat în medie 650 de euro iar Hyundai a primit un scor de fiabilitate de 71% din 100.

Brandul Smart se află pe locul 4 cu un scor de fiabilitate de 73% din 100. În acest studiu nu au fost evaluate un număr foarte mare, este vorba de doar 600 de mașini care includ generațiile anterioare ale modelelor Smart Fortwo și Forfour dar când s-au defectat reparația a fost relativ ieftină pentru că în medie reparația defecțiunilor a costat 520 de euro.

În acest moment intrăm pe podiumul celor mai fiabile branduri auto iar pe treapta 3 se află constructorul auto japonez Toyota cu un scor de fiabilitate de 80% din 100. În acest studiu au fost evaluate un număr de 5000 de mașini Toyota precum generațiile anterioare ale modelelor RAV4, Prius și Auris. Costul mediu pentru reparația defectelor apărute la aceste mașini, ceea ce se întâmplă rar, se ridică la suma de 680 de euro.

Treapta 2 a podiumului este ocupată de Lexus care este divizia de autoturisme de lux al constructorului de mașini japonez Toyota. În acest studiu au fost evaluate doar 560 de mașini Lexus precum generațiile anterioare ale modelelor RX, LS și ES iar reparația acestora a fost destul de scumpă. Costul mediu pentru reparația defectelor apărute la aceste mașini se ridică la suma de 1250 de euro. Dar din moment ce aceste mașini se strică foarte rar, brandul Lexus primește un scor de fiabilitate de 87% din 100.

Cel mai fiabil brand auto din lume este constructorul japonez Honda și ocupă primul loc pe podiumul agenției de închirieri auto Cluj aeroport Alfa Rent a Car cu un scor de fiabilitate de 88% din 100. În acest studiu au fost evaluate un număr de 4500 de mașini Honda precum generațiile anterioare ale modelelor Civic, CR-V și Jazz. Mașinile de la constructorul japonez Honda se defectează foarte rar iar când se strică, costul mediu pentru reparație se ridică la suma de 630 de euro.

După parcurgerea acestei liste putem concluziona faptul că brandurile japoneze și cele sud coreene produc cele mai fiabile autoturisme din lume.
 


 
Pentru rezervări NON-STOP la Alfa Rent a Car vă rugăm să ne contactați:

0748.166.966
contact@alfarentacar.ro