+4.0748.166.966

Aceasta este noua limuzina electrica BMW i7 M70 G70

2023-10-03 13:18:19 Autor: Alfa Rent a Car
Aceasta este noua limuzina electrica BMW i7 M70 G70


Noua limuzină electrică BMW i7 M70 xDrive G70 reprezintă vârful de tehnologie și lux în lumea automobilelor electrice iar biroul Alfa de închirieri auto aeroport Cluj Napoca vă prezintă în rândurile de mai jos această mașină emblematică care combină performanța impresionantă cu opulența și rafinamentul caracteristice mărcii BMW. Cu un design spectaculos și o autonomie impresionantă, i7 M70 xDrive este un pas important în evoluția vehiculelor electrice de lux. Interiorul său sofisticat oferă tehnologie de vârf și confort de top pentru pasageri, transformând fiecare călătorie într-o experiență de neuitat. Această limuzină electrică reprezintă viitorul mobilității premium și stabilește noi standarde în industrie.


Design-ul exterior al noului BMW i7 M70 xDrive emană eleganță, rafinament și inovație, reflectând statutul său de limuzină electrică de top. Acest automobil îmbină armonios elemente tradiționale de design BMW cu detalii futuriste, creând o prezență distinctivă pe șosea. Partea din față a mașinii este dominată de o grilă mare tip rinichi, care pune în evidență natura sa electrică. Însă, spre deosebire de alte modele BMW, grila este închisă, pentru a optimiza eficiența aerodinamică. Farurile subțiri cu tehnologie LED adaugă un aspect agresiv și modern, completând design-ul frontal.

Profilul lateral al mașinii este elegant și fluent, cu o linie de acoperiș ușor înclinată care conferă un aspect coupe, deși este o limuzină cu patru uși. Design-ul ușilor și al oglinzilor laterale adaugă o notă de eleganță și sportivitate. La partea din spate, stopurile LED sunt integrate armonios în design-ul caroseriei și prezintă un aspect distinctiv. Luneta îngustă și linia subtilă de spoiler adaugă un aer de sofisticare și, totodată, contribuie la reducerea rezistenței aerodinamice.

Un aspect notabil este și lipsa evacuărilor de eșapament, ceea ce subliniază caracterul electric al mașinii. Design-ul exterior al BMW i7 M70 xDrive nu doar încântă ochiul, ci și optimizează aerodinamica, contribuind la eficiența sa energetică. Această limuzină electrică reprezintă o sinteză armonioasă între tradiția BMW și viitorul mobilității electrice, oferind un design exterior care atrage privirile și, în același timp, promovează eficiența și performanța. Este un exemplu perfect al modului în care BMW integrează tehnologia de vârf într-un pachet estetic remarcabil.


Interiorul BMW i7 M70 xDrive impresionează cu o combinație de tehnologie de vârf și design sofisticat, oferind o experiență premium atât pentru șofer, cât și pentru pasageri. Cabina aduce laolaltă elemente din celebrul Seria 7 și din modelul i7 xDrive60, adăugând totodată accesorii sportive din gama M Performance. Acest amestec oferă un interior care reflectă identitatea BMW, combinând tehnologia de ultimă oră cu o dispunere destul de convențională. La interior, noul i7 M70 vine cu o gamă completă de dotări standard, inclusiv zona Connoisseur Lounge pentru pasagerii din spate și un ecran de divertisment cu diagonală de 80 cm, care se pliază dramatic de tavan pentru un efect spectaculos.

În partea din față, găsim un ecran digital de 31 cm pentru instrumentele șoferului în spatele volanului și un ecran de infotainment curbat de 38 cm, care rulează ultima versiune a sistemului de operare BMW 8.5. Această tehnologie pune la dispoziția pasagerilor navigație conectată, Apple CarPlay și Android Auto wireless, radio DAB+ și actualizări de software over-the-air (OTA), oferind un mediu conectat și intuitiv. Interiorul BMW i7 M70 xDrive oferă și un sistem audio Bowers and Wilkins Diamond Surround de 1965 de wați și 35 de difuzoare, cu tehnologie 4D, care transformă această limuzină într-un adevărat club pe roți la un volum ridicat sau într-un cinematograf portabil atunci când se utilizează ecranul din spate, în modul Theatre Display, însoțit de scaune Executive Lounge.

Calitatea construcției și materialele utilizate sunt de înaltă calitate, oferind o senzație de lux care se potrivește cu statutul de flagship al mărcii. Cu o gamă variată de finisaje și culori disponibile, fiecare proprietar poate personaliza interiorul după propriul gust. Singura critica notabilă se referă la simplificarea butoanelor de pe volan, care necesită navigarea prin ecranul tactil pentru a ajusta distanța de față de mașinile din față a controlului de croazieră adaptiv. Cu toate acestea, volanul M cu design nou este o bijuterie, oferind un simț tactil deosebit și butoane multifuncționale care funcționează cu precizie.

Deși BMW i7 M70 xDrive este poziționat ca modelul orientat către șofer din gama i7, al doilea rând de scaune rămâne o zonă deosebit de atractivă. Scaunele Executive Lounge permit pasagerului din dreapta să se relaxeze într-un stil asemănător cu clasa întâi din avioane, putând fi reglate și prelungite, și oferă chiar posibilitatea de a împinge scaunul pasagerului din față înainte și de a ridica un suport pentru picioare.

Modul Theatre transformă complet zona de pasageri din spate, cu perdele de protecție care se coboară și un ecran panoramic de 80 cm, cu rezoluție 8K și aspect 32:9. Este o adevărată bijuterie tehnologică care oferă o experiență cinematică de neuitat. Acest ecran poate reda filme și emisiuni din Amazon Fire TV, poate conecta alte dispozitive prin cablu HDMI sau poate fi folosit pentru întâlniri virtuale în mișcare. În ciuda tuturor acestor amenități și caracteristici de lux, agenția Alfa de închirieri auto Cluj aeroport simte că spațiul pentru pasagerii din al doilea rând poate părea puțin restrâns, având în vedere dimensiunile extinse ale noii Serii 7. Cu toate acestea, interiorul rămâne un loc de excepție pentru a călători, cu un compartiment pentru bagaje de 500 de litri, care poate face față cu ușurință nevoilor de transport. Nu există o roată de rezervă, ci doar un kit de reparare a pneurilor, potrivit pentru anvelopele run-flat standard.

 


BMW i7 M70 xDrive dispune de un sistem de propulsie electrică puternic și avansat, cu performanțe remarcabile. Motorizarea sa include două motoare electrice, unul pe puntea față cu o putere de 265 CP și unul pe puntea spate cu o putere de 490 CP, oferind astfel o putere totală de 660 CP. Acest sistem asigură o accelerație rapidă de la 0 la 100 km/h în doar 3.7 secunde, ceea ce este impresionant pentru o limuzină de lux. Care cântărește aproape trei tone.  În ceea ce privește autonomia, BMW i7 M70 xDrive se evidențiază cu o valoare estimată în ciclul de testare WLTP între 488 și 560 de kilometri, grație unei baterii litiu-ion cu o capacitate netă de 101.7 kWh. Această autonomie generoasă face ca mașina să fie potrivită pentru călătorii lungi fără necesitatea încărcării frecvente.

Viteza maximă a acestei limuzine electrice este limitată electronic la 250 km/h, asigurând atât performanță de top, cât și siguranță la viteze ridicate. Bateria sa are o capacitate generoasă, asigurând o autonomie excelentă, iar pentru încărcare, BMW i7 M70 xDrive dispune de un sistem de încărcare rapidă. Cu ajutorul unui încărcător de înaltă putere, bateria poate fi reîncărcată rapid, permițând șoferului să profite din plin de mașină. În ansamblu, BMW i7 M70 xDrive oferă performanțe de top, o autonomie impresionantă și un sistem de încărcare eficient, toate acestea făcând din această mașină electrică o opțiune atractivă pentru cei care doresc lux și eficiență într-un pachet impresionant.


BMW i7 M70 xDrive oferă o experiență de conducere semnificativ diferită față de versiunea standard i7 xDrive60, aducând un caracter mai dinamic și captivant. Pe șosea, mașina se simte mult mai în concordanță cu ceea ce ne-am aștepta de la o limuzină emblematică BMW, având în vedere dimensiunile și performanțele sale impresionante. Un aspect notabil pe care compania Alfa Rent a Car Airport Cluj Napoca dorește să-l aducă în prim plan îl reprezintă direcția și manevrabilitatea îmbunătățite, care permit modelului M70 să-și ascundă mai bine greutatea în viraje și să ofere o experiență de conducere mai autentică BMW.

BMW a ajustat sistemul de tracțiune integrală, direcția, suspensia și sistemele de stabilitate special pentru M70, iar această atenție la detaliu se traduce într-o manevrabilitate impresionantă. Sistemul de suspensie cu două axe și amortizoarele controlate electronic, împreună cu arcurile pneumatice specifice M, asigură o legătură "directă" notabilă între mașină și șosea. De asemenea, direcția cu un răspuns mai rapid și o rezistență crescută în viraje conferă un simț mai mare al legăturii cu șoseaua și o manevrabilitate îmbunătățită.

Mașina dispune de o stabilitate excelentă în viraje, fără a sacrifica confortul în timpul condusului. Accelerația este impresionantă, mai ales la pornire, datorită cuplului de 1100 Nm (în setarea sa cea mai agresivă), care te presează în scaun și propulsează i7 spre orizont cu viteză mare. Performanța de top face ca depășirile rapide și intrările pe autostradă să fie ușoare, dar trebuie menționat că aceasta poate fi copleșitoare pentru pasageri în cazul accelerărilor bruște. De asemenea, BMW i7 M70 xDrive oferă o gamă de sunete de motorizare sintetizate în cabină, create de compozitorul Hans Zimmer, care adaugă un element de divertisment la experiența de condus.

În ciuda dimensiunilor sale mari, i7 M70 xDrive se simte ca o mașină mai ușoară și mai agilă decât am anticipa, ceea ce contribuie la experiența sa de conducere captivantă. Pe autostradă, mașina se simte în elementul său, oferind o conducere confortabilă și izolată de zgomotele exterioare. Chiar și la viteze mai mari, doar un murmur ușor al anvelopelor se poate auzi, în principal datorită anvelopelor opționale de performanță. Mașina dispune de anvelope Pirelli P Zero de 255/40 R21, montate pe jante standard de 21 de inch, disponibile în patru design-uri diferite. În plus, BMW i7 este echipat cu o suită de asistență activă la conducere, inclusiv controlul adaptiv al vitezei de croazieră cu asistentul de direcție și de bandă, care oferă o funcționalitate de conducere autonomă de nivel 2 pe autostradă. Aceasta este una dintre implementările cele mai intuitive și prietenoase cu utilizatorul de pe piață.

Asistența activă la limita de viteză se ajustează automat la semnele de limitare a vitezei și facilitează menținerea unei viteze corespunzătoare în condițiile schimbărilor frecvente ale limitelor de viteză din Europa. Sistemul de camere de jur împrejur și senzorii de parcare, împreună cu asistentul pentru manevre automate și asistentul pentru manevrare inversă profesional, fac ca vizibilitatea din această limuzină mare să fie excelentă, iar mașina poate efectua chiar și manevrele de parcare înapoi pe o distanță de până la 200 de metri în mod autonom, dacă șoferul se simte nesigur să o facă singur.


Noul BMW i7 M70 xDrive 2024, conform informațiilor obținute de biroul Alfa Rent a Car Cluj Napoca Airport, are un preț de pornire de 170.000 de euro în România, înainte de costurile legate de înmatriculare. Comparativ cu BMW i7 xDrive60, acesta este mai scump cu aproximativ 30.000 de euro, iar față de varianta BMW 740i cu motor pe benzină, prețul este cu aproximativ 70.000 de euro mai mare. Principalul concurent al lui i7 M70 este Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+, care are un preț de pornire puțin mai accesibil, de 165.000 de euro înainte de costurile legate de înmatriculare, și are o performanță puțin mai bună, cu o accelerație declarată de la 0 la 100 km/h în 3.4 secunde. În afara acestora, există puține alternative în segmentul mașinilor electrice de dimensiuni similare. Totuși, unele mărci oferă limuzine hibride, cum ar fi Lexus LS 500h F Sport (130.000 de euro), sau Porsche Panamera 4S E-Hybrid (140.000 de euro) și Bentley Flying Spur Hybrid (cu un preț de pornire de la 300.000 de euro). Noul vârf de gamă electric de la BMW va fi disponibil în România în trimestrul patru al anului 2023.


Din fericire proprietarul acestei mașini va avea costuri mici cu aceasta. De exemplu BMW oferă 5 ani garanție cu un număr nelimitat de km în această perioadă. În plus impozitul pentru mașini electrice în România este zero. De asemenea BMW oferă un abonament de 5 ani la rețeaua de stații de încărcare rapidă precum și cutie de încărcare acasă de generație a treia.


În concluzie, modelul BMW i7 M70 xDrive reprezintă cu adevărat vârful de gamă al brandului BMW și combină într-un mod impresionant performanța ridicată cu luxul opulent. În comparație cu varianta standard i7 xDrive60, M70 oferă o experiență mai autentică a conducerii BMW, evidențiind echilibrul perfect între plăcerea de a conduce și confort. Controlul mai precis al mașinii și suspensia M sport fac ca i7 M70 să se simtă chiar mai bine adaptată drumurilor românești. Cu toate că oferă performanțe de excepție, BMW i7 M70 menține o autonomie electrică rezonabilă, realizabilă în condiții normale de conducere, indiferent de cât de atrăgătoare sunt accelerațiile. Aspectul distinctiv al mașinii și dotările opulente ale cabinei fac ca BMW i7 M70 să fie o alegere specială, chiar dacă designul exterior poate stârni discuții. Funcțiile inovatoare, precum Executive Lounge și Theatre Display din spate, adaugă un plus de divertisment și confort pentru toți pasagerii. Potențialii cumpărători pragmatici pot să nu vadă atractivitatea acestei mașini, însă în acest segment de piață biroul de închideri auto Alfa Rent a Car Cluj vă asigură că deciziile se iau pe baza imaginii, tehnologiei și caracteristicilor de lux, indiferent dacă acestea vor fi folosite la capacitate maximă sau dacă există compromisuri inevitabile. Din fericire, BMW i7 M70 oferă un echilibru remarcabil și reprezintă o alternativă cu un raport calitate-preț avantajosă în comparație cu modelele precum Rolls-Royce Ghost sau Bentley Flying Spur, care încă nu oferă sisteme de propulsie complet electrice. Acest model reprezintă cu mândrie vârful de gamă al BMW și aduce o combinație remarcabilă între performanțe deosebite și lux opulent.

 

Pentru rezervări NON-STOP la Alfa Rent a Car vă rugăm să ne contactați:

0748.166.966
contact@alfarentacar.ro