+4.0748.166.966

12 locuri de explorat in Transilvania. Unde mergeti in vacanta?

2024-06-16 22:40:59 Autor: Alfa Rent a Car
12 locuri de explorat in Transilvania. Unde mergeti in vacanta?

Pornim din Cluj Napoca sa descoperim secretele Ardealului! 

Va putem tenta cu o calatorie prin Transilvania? Am gasit 12 locuri de explorat menite sa va revigoreze spiritul. In acelasi timp, scapati de griji, stres si in conditii optime, chiar si de depresie. Calatoria poate fi un remediu extraordinar pentru perioadele obositoare de la locul de munca. Aveti nevoie de o deconectare de la monotonie si puteti face acest lucru mai usor decat banuiti. Discutati cu cei dragi si planuiti o excursie de pomina, de care sa va aduceti aminte peste ani si ani.

De ce 12 locuri de explorat in Transilvania pentru o vacanta de neuitat? Am dorit un numar par, care sa transmita un mesaj pozitiv. De altfel, suntem siguri ca vom scrie despre alte locuri faine din aceasta regiune a Romaniei. Pe masura ce calatorim prin Transilvania, reusim sa dam nas in nas cu daruri turistice surprinzatoare. Ele ne onoreaza. Traim intr-o tara minunata dar din pacate, de multe ori uitam acest lucru.

Stim ca poate am uitat unele locuri fata de cele prezente in micul top 12, pe care o sa-l regasiti mai jos. Speram ca o sa descoperiti locuri inedite sau cel putin interesante. Selectia a fost aleatorie dar bazata pe experiente personale si intuitie turistica. Dupa atat de multe calatorii prin Transilvania, am avut placerea de a descoperi locuri si povesti incredibile. Nici oamenii nu au fost mai prejos. Ospitalieri, sinceri si primitorii, ardelenii ne-au intampinat cu povete si cuvinte frumoase. Sunteti pregatiti pentru a descoperi 12 locuri faine din Transilvania?

12 locuri de explorat in Transilvania: urban si rural la superlativ! 

I. Gradina Botanica „Alexandru Borza” 
Orasul Cluj Napoca este cunoscut pentru prezenta unor obiective turistice cu adevarat speciale, care trezesc nostalgii si pasiuni calatorilor. Printre acestea se numara gradina botanica „Alexandru Borza”, o oaza verde si cu multa seninatate in inima orasului Cluj Napoca. De fiecare data cand va plimbati prin gradina, simtiti cum fiecare pas naste liniste si pace. Va inconjurati de copaci, arbusti, flori si plante incantatoare, care nu va supara, ci va incanta! Nu-i de mirare ca atat de multi clujeni trec des prin gradina botanica. 
Daca ajungeti sau locuiti in Cluj Napoca, bucurati-va de gradina botanica. Iubiti fiecare moment petrecut in acest salas verde. Va invitam sa treceti pe la gradina japoneza si sa faceti cateva poze in ceainarie. Ea se afla pe un mic lac, amenajat in stil japonez. Un alt loc in gradina, pe care merita sa-l vedeti, este Turnul de Apa. El poate fi escaladat pentru a admira gradina de sus. Ultima oara cand am vizitat Turnul, am dat peste cateva albinute care ne-au „indemnat” sa ramanem la distanta. 

II. Satul Viscri si povesti rurale de neuitat
In Romania, satele sunt acompaniate de povesti cu talc si ancore istorice greu de onorat. Printr-o combinatie de factori complementari si publicitate facuta de Printul Charles, satul Viscri a ajuns in lumina reflectoarelor turistice. In comunitatea turistica romaneasca si internationala, Viscri este un nume bunoscut, ceea ce nu-i de mirare. De ce ajung atat de multi oameni la Viscri? Care este secretul succesului acestui loc?
Autenticitate. Istorie. Spirit rural. Viscri este un moment istoric conservat in timp si protejat corespunzator de autoritati. Turistii au la dispozitie un drum bun pana la Viscri, insa interiorul satului este plin de caracteristici rurale autentice. Nu o sa gasiti asfalt, ci pamant si piatra. Respectati spiritul satului si duceti masina in parcarea destinata turistilor. Asa contribuiti la diminuarea vibratiilor care ar putea afecta integritatea cladirilor. Din parcare pana la Biserica fortificata Viscri o sa gasiti o poteca verde printre gradini, special amenajata, pe care merita sa o parcurgeti. Noi am iubit aceasta optiune! 
O sa apreciati fiecare moment petrecut in Viscri. De ce? Pulsul urban nu are loc in acest sat. De fapt, nu este binevenit. Timpul sade pe un morman de comori istorice, demn de scuturat bine de turisti. Descoperiti povestea optima pentru voi, intr-un cadru unic! 

III si IV. Lacul Ursu si statiunea Sovata 
Un 2 in 1 fericit! Daca timpul este darnic, atunci optiunile turistice pot veni in cascada. Ele fac viata mai frumoasa. Ati vizitat statiunea Sovata? Daca nu, atunci a venit timpul pentru o prima intalnire extrem de interesanta. Daca da, atunci pregatiti-va de o revedere antrenanta. Sovata este cunoscuta in Romania si Europa de Est pentru gazduirea lacului Ursu. Acesta este cel mai mare lac helioterm in intreaga lume! Stiti care este data de formare a lacului? 27 mai, ora 11.00, anul 1875. Pana la aceasta data, in locul lacului se afla o pasune, unde curgeau paraiase, care se scurgeau intr-o gaura, ce ducea in inima de sare a pamantului. 
Sovata si Lacul Ursu sunt doua locuri unice in lume, care nu primesc atat de multa publicitate in tara, cel putin pe cat credem ca ar merita. In primul rand, Lacul Ursu are cea mai mare concentratie salina de pe Terra! Da, ati citit bine! Temperatura apei de suprafata este de 29 de grade Celsius iar la o adancime de 1.5 metri de 41 de grade Celsius. Apa are proprietati speciale pentru sanatatea omului, motiv pentru care Sovata este o statiune balneoclimaterica. 

V. Sibiu 
City break la Sibiu! Cum suna? Foarte bine. Sibiul este genul de oras de care nu te plictisesti niciodata. Il poti vizita des si cu diferite persoane, si parca simti cum fiecare vizita prinde viata intr-un mod special. Plimbarile prin oras sunt speciale. Oriunde te duci prin centrul Sibiului, gasesti un vestigiu al frumusetii urbane, atent ingrijite. Strazile pietruite si cladirile vechi determina oamenii sa exploreze si sa se simta bine. 
Ce puteti vizita in Sibiu? Printre cele mai importante obiective turistice ale orasului se numara Muzeul ASTRA, gradina zoologica Sibiu, Parcul Natural Dumbrava Sibiului, Palatul Brukenthal, centrul istoric, Turnul Sfatului, Muzeul de Farmacie, Turnul Archebuzierilor, Turnul Dulgherilor si Muzeul de Istorie Naturala. In oras o sa gasiti multe restaurante si cafenele interesante. Bucatarii ardeleni sunt creativi si talentati. Pot transforma ingrediente simple in experiente culinare cu totul speciale. Profitati de ele! 

VI. Sighisoara
Orasul feudal cu povesti la fiecare strada, Sighisoara, isi asteapta calatorii. Surprinzatoare in fiecare an, cetatea medievala a Sighisoarei incanta turistii cu spiritul sau unic si greu de reprodus in alte locatii. Cazarile in oras sunt fenomenale si mancarea la fel! Nu o sa va plictisiti, mai ales daca in venele voastre curge un sange romantic. Vizitati in tihna centrul vechi si nu va grabiti. Turul Sighisoarei se face pe jos si in liniste. Admirati Turnul cu Ceas si daca este deschis, intrati in el. De sus, aveti acces la o priveliste minunata a cetatii. Interiorul cetatii este admirabil!
Vizitati cu incredere Biserica din Deal (Sf Nicolae) si „cuceriti” scara acoperita. De regula, Sighisoara este locul ideal pentru tot felul de festivaluri. Daca vreti sa participati, urmariti cu atentie stirile din oras si alegeti unul care sa va incante. Sa nu uitam de celelalte turnuri ale cetatii. Turnul Cositorilor, Turnul Fierarilor si Turnul Macelarilor merita inclusi in itinerariul vostru din Sighisoara. 

VII. Cetatea Rupea 
Romania este presarata cu cetati superbe, care reusesc sa atraga atentia turistilor romani si internationali. Una din cele mai interesante este Rupea, situata in apropierea satului Viscri. Le puteti include intr-o zi de experiente turistice cu puls istoric. Atestata in anul 1324, cetatea a devenit un punct turistic important, mai ales dupa renovarea recenta din anul 2013. 
Renovarile au reusit sa creeze un loc special, dedicat persoanelor care iubesc istoria. Cetatea a trecut prin sabia istoriei de multe ori dar a reusit sa-si mentina spiritul viu. Explorati ruinele si descoperiti secretele cetatii! 


VIII. Salina Turda
Cand ati fost ultima oara la salina Turda? Aceasta se afla la doar 30 de kilometri de orasul Cluj Napoca si este des vizitata de clujeni si nu numai. Romani din toata tara vin la Turda pentru a pasi intr-un loc unic, descris in romanele Stapanul Inelelor de Tolkien. Va aduceti aminte de minele Moira? Coborati cateva sute de metri sub pamant si pasiti intr-o lume incredibila, unde sarea devine ghid binevoitor. Sa va imbracati bine deoarece nu este cald in salina. Temperatura medie este de 10 grade Celsius. 
Pe langa faptul unic ca intrati intr-o salina localizata la sute de metri sub pamant, beneficiati si de un tratament gratis: aerul sarat este sanatos pentru sistemul respirator. Salina Turda are o baza de agrement, unde va asteapta un teren de sport, amfiteatru, muzeu interesant, loc de joaca pentru micuti dar si un lac natural. Superb! 

IX. Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia 
Alba Iulia este orasul Unirii dar si locul unde se afla Cetatea Alba Carolina. Fortareata construita intre anii 1715 – 1738, merita sa fie in interesul vostru. Ea a fost construita pe Dealul Citadelei, pentru a spori eforturile miliare impotriva Imperiului Otoman. De asemenea, fortareata era considerata un bastion al puterii habsburgice in Europa. Locatia era ideala pentru o fortareata militara deoarece in trecut, aici au fost construite Castrul Roman al Legiunii a XIII-a Gemina (anul 106) dar si Cetatea Medievala Balgrad (secolele XVI – XVII-lea). 
Cetatea Alba Carolina este incantatoare. Va recomandam sa acordati doua, trei ore explorarii cetatii. Daca puteti, apelati la un ghid pentru a descoperi asa cum se cuvinte povestea Cetatii! 

X. Targu Mures 
Unul din cele mai frumoase orase romanesti este Targu Mures. Situat in centrul istoric al Transilvaniei, orasul surprinde calatorii prin vibeul sau occidental. Porniti aventura din Piata Trandafirilor. Descoperiti o gama variata cladiri istorice, construite in stiluri arhitecturale diverse: baroc, neoclasic si secesionist. 
Iubiti animalele? Vizitati gradina zoologica Targu Mures, unde puteti admira numeroase animale, aduse din diverse colturi ale lumii. Nu am terminat cu cetatile. Nici pe departe. Cetatea Targu Mures este un loc recent descoperit de turistii care iubesc city break-urile. Ea reprezinta un complex de ruine, completat de Biserica Reformata pe care trebuie sa o vizitati.
Alte obiective turistice interesante din Targu Mures sunt Palatul Culturii, Biblioteca Teleki-Bolyai, Palatul Apollo si Muzeul de Etnografie si Arta Populara. Cele mai frumoase povesti din Targu Mures sunt la dispozitia voastra. Trebuie doar sa aveti curaj sa le urmati soaptele istorice, culturale si artistice. 

XI. Biserica Fortificata din Biertan
In judetul Sibiu, o sa gasiti biserica evanghelica fortificata din Biertan. Ea a fost construita in secolul al XII-lea si atrage atentia calatorilor care vor sa exploreze Tansilvania. In interiorul perimetrului fortificat se afla biserica evanghelica, trei turnuri, basion turn de poarta, casa paznicului scara delemn dar si un alt turn cu turn de poarta. Centura de fortificatii este atat de impunatoare incat iti atrage atentia aproape instant. Noi am vazut-o din masina, tronand deasupra satului Biertan, apoi ne-am indreptat cu entuziasm catre zidurile sale.

XII. Baile Tusnad 
Baile Tusnad este o locatie populara in Transilvania, mai ales pentru cei care vor sa faca tratamente terapeutice. Orasul este foarte mic. Gazduieste aproape 2000 de suflete dar esenta sa este prodund turistica. Locatia sa unica, face din Baile Tusnad un loc pe care trebuie sa-l vizitati. 
Aceasta statiune balneo-climaterica este recunoscuta pentru tratamentele care pot trata afectiuni cardiovasculare, ale sistemului nervos, digestive dar si endocrine. Vizitatorii au acces la o sumedenie de proceduri. Printre cele populare proceduri de tratament se numara bai cu Cos, masaje speciale, magnetoterapie, cura de teren, cura interna cu ape minerale, ionizari, bai de plante si multe altele. 

Explorati Transilvania cu o masina de la Alfa rent a car! 

Ati descoperit 12 locuri de explorat in Transilvania dar oare aveti nevoie de masini bune? Daca punctul de plecare este in Cluj Napoca, atunci apelati cu incredere la serviciile Alfa rent a car. Avem autoturisme care si-au dovedit eficienta auto in repetate randuri. Alegeti dintr-o gama variata de masini si porniti intr-o aventura de neuitat pe strazile Ardealului! 

Intr-o nota importanta, merita mentionat ca drumurile din Transilvania sunt foarte bune. Ele pot fi folosite cu incredere pentru a ajunge la destinatii cat mai fascinante. Stiti cat de usor puteti inchiria o masina de la noi in Cluj Napoca? Intrati pe site-ul nostru, in sectiunea inchirieri masini, si alegeti autoturismul care credeti ca se potriveste cel mai bine nevoilor voastre de transport. Suntem pregatiti cu masini de calitate, ce pot fi inchiriate rapid. De la noi, aveti posibilitatea de a inchiria modele de la VW, Opel, Ford, Skoda, Seat, Nissan, Audi, BMW si Mercedes Benz!

 

Pentru rezervări NON-STOP la Alfa Rent a Car vă rugăm să ne contactați:

0748.166.966
contact@alfarentacar.ro